Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Липсват ни 45 км/ч на някои прави

Бътън: Липсват ни 45 км/ч на някои прави

41
0

Дженсън Бътън призна, че на него и съотборникът му Фернандо Алонсо не им достигат 45 км/ч на някои прави спрямо съперниците след Гран при на Русия. И той, и испанецът бяха изключително бавни на дългата старт-финална права в Сочи, което им коства загуба на няколко позиции. В крайна сметка британецът все пак завърши 9-и, докато Фернандо остана 11-и след наказание. Заради слабата хибридна система двамата имат дефицит от около и над 200 конски сили спрямо задвижващата система на Мерцедес, което води до огромната разлика в скоростта на дългите прави участъци. В Сочи Маса например изпревари Алонсо развивайки към 340 км/ч с DRS, докато испанецът не можеше да достигне и 300, което потвърждава думите на Бътън.

„Големият проблем за нас е получаването на енергия от хибридната система, обясни Дженсън. – Нямаме такава на правите за по-дълго време. За това води до използване на повече гориво, а другите коли ни изпреварват на местам на които не очакваш. Бях абсолютно беззащитен в първите обиколки. Минаваха ме отвсякъде. Най-лошото нещо е, че се опитваха и ме изпреварваха на завой 12, което е много опасно място и не можех да виждам как колите отзад се доближават до мен. Затова беше трудно. Нямах DRS, а те имаха него и допълнителна енергия от хибридната система. Това даваше масивна разлика в скоростта от 45 км/ч. Тежко е, но все пак имаме точки. Направихме всичко както трябва.”

Бътън призна още, че няма големи стъпки напред в представянето на колата, но е доволен от начина, по който тимът изпълни състезанието. „Нямахме голям прогрес, но съм много доволен от работата и настройките. Като отбор свършихме добра работа. Направихме възможно най-доброто. Ако имахме конкурента кола, щяхме да се борим за местата в челото, защото направихме перфектното състезание.”