Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън може да почака още за новия двигател на Хонда

Бътън може да почака още за новия двигател на Хонда

46
0

Плановете на екипа на Макларън да пусне подобрената задвижваща система на Хонда в болида на Дженсън Бътън в Гран при на Мексико в края на тези седмица може и да претърпят промяна. Заради проблемите в новия двигател на Алонсо в САЩ, в който бяха използвани останалите 4 възможности за развитие, екипът от Уокинг може да отложи пускането на системата в колата на Бътън, докато се установи какво точно ги е причинило.

Испанецът се оплака от загуба на мощност в последните обиколки, като преди това се движеше на отличната 5-а позиция. В крайна сметка той остана 11-и. И не взе точки. Спортният шеф на Макларън Ерик Булие (на снимката) заяви, че първо се чакат отговорите защо Алонсо е получи проблемите в края и тогава ще бъде решено дали новата спецификация ще бъде внедрена и в колата на Бътън.

„Фернандо загуби мощност, но още не знаем точно защо, заяви Булие. – Разбрахме, че може би има проблем с някои сензори и трябваше да му кажем да препрограмира колата по различен начин. Но щетите вече бяха нанесени. Трябва да сме сигурни, че новата спецификация може да издържи повече от една състезание.”

Булие заяви още, че е твърде рано да се каже дали задвижващата система на Алонсо ще се нуждае от нови компоненти за следващите състезания.