Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Не знам дали зимата ще намерим 2.5 секунди

Бътън: Не знам дали зимата ще намерим 2.5 секунди

35
0

Дженсън Бътън заяви, че не е сигурен дали неговият тим Макларън-Хонда ще успее да навакса 2.5 секунди по време на зимната пауза. Горе-долу толкова е изоставането на тима спрямо лидерите от Мерцедес за една обиколка. Пасивът на тима от Уокинг през целия сезон беше огромен най-вече заради слабата задвижваща система на Хонда, която освен това се оказа и неиздръжлива. Затова според Бътън предстои тежка зима за тима, в която има да се свърши много работа.

„Знаехме, че сезон 2015 ще е труден и последните няколко състезания бяха особено тежки. Би било хубаво колата ни да е по-надеждна и затова постоянно опитваме да правим подобрения, за да може догодина нещата да са по-интересни за нас. В някои състезания се представихме добре при необичайни обстоятелства, но през по-голямата част от времето правехме тестове, оправяхме разни неща по двигателя и по самата кола.”

„Във всеки кръг се носеха нови части и независимо дали това се е отразявало на времената ни или не, те са били подготовка за следващата година. Зимата ще е дълга за нас, защото постигането на резултатите, които искаме, не е лесно. Ако искаме следващия сезон да сме в челото, трябва да намерим 2.5 секунди, което е страшно много. Не знам дали ще успеем, но със сигурност ще напреднем.”