Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън продължава да вярва в Хонда

Бътън продължава да вярва в Хонда

51
0

Дженсън Бътън заяви, че продължава да вярва в екипа на Хонда и проекта за Формула 1, въпреки липсата на прогрес от страна на японската компания в последно време. През този сезон тя се върна във Ф1 като доставчик на задвижващи системи за Макларън. Представянето обаче е трагично, като двигателят хем е неиздръжлив, хем изостава много като мощност спрямо Мерцедес и Ферари.

На Монца беше поредното тежко състезание за Макларън, като Бътън и Алонсо останах далеч извън топ 10, като успяха да изпреварят само пилотите на Мейнър Маруся. Бътън обаче смята, че Хонда може да обърне нещата, но смята, че за да стане това, японския производител трябва да направи промени в подхода си.

„Ако бях изгубил доверие в Хонда, нямаше да седим тук и да дискутираме тези неща, каза Дженсън. – Ако усещаме, че не харесваме нещо по задвижващата система, ние говорим директно с Арай и инженерите в Хонда. Ако пък не харесваме нещо по колата, говорим С Ерик Булие и главните аеродинамици. Но всички ние работим здраво тази година. Мисля, че трябва да имаме някои срещи и да разберем какво се направили. Искаме нещата да се случат утре, но никога случаят не е такъв в толкова конкурентен спорт като Ф1.”