Начало Автомобили C3R Chevrolet Corvette Stingray

C3R Chevrolet Corvette Stingray

103
0

Новият Chevrolet Corvette C3R е своебразна препратка към оригиналния Corvette Stingray от 1969 година, но за разлика от много компютърно генерирани варианти на Corvette, които сме виждали преди, то този ще достигне до серийно производство.

Докато проектът C3R все още е в много ранен свой етап, то създателите му планират да ползват модерната платформа на C6 Corvette, за да ускорят развитието му. До голяма степен параметрите на C3R ще бъдат сходни с тези на С6, като се изключи дължината – новият модел ще бъде с десетина сантиметра по-дълъг. Настоящият С6 Corvette прави впечатление със своите възможности на суперавтомобил, докато предшественикът му – Corvette Stingray от 1969 година – заслужи славата си със страхотния си дизайн и излъчването на muscle-car. Сега шеф дизайнерът зад колата, Крисчън Сирулевски, се надява да комбинира преимуществата на двата модела посредством своята интерпретация за колата.

По думи на Сирулевски най-новите промени включват някои специфични детайли, благодарение на които задницата изглежда малко повдигната. Предните калници пък са понапомпани, като така по-добре отвеждат въздушната струя и същевременно оптимизират дизайна на автомобила.

C3R ще дебютира по време на Woodward Cruise, което ще се проведе следващата година в Детройт. След дебюта на това събитие Сирулевски ще се отправи към SEMA, където също ще бъде показан автомобилът.