Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха окончателния календар в F1 за 2019 г.

Обявиха окончателния календар в F1 за 2019 г.

28798
0
ФИА
снимка: Мирко Щанге

Световният съвет на ФИА одобри окончателния календар във Формула 1 за 2019 г. Той не се различава от предварителния и включва 21 старта, които са същите като през тази година.

Първото състезание е планирано за 17 март – Гран при на Австралия, а финалът ще е в Абу Даби на 1 декември. На практика сезонът ще започне 1 седмица по-рано спрямо сегашния и няма да има 3 състезания едно след друго.

Освен това съветът на федерацията одобри и някои промени в правилата. Задните крила ще бъдат поставени по-високо с 50 мм, а огледалата ще са поставени по-ниско и по в страни, за да виждат пилотите по-добре какво се случва зад тях. Онборд камерите на пилотите ще бъдат сложени по-високо, за да се вижда от тях по-добре случващото се с пилот на пистата.

На страниците на задното крило ще бъдат добавени червени светлини, които ще бъдат активирани при дъжд, за да имат пилотите по-добра видимост когато пистата е мокра.

Другите съществени промени са, че пилотите ще могат да изпреварват след период на кола за сигурност само след като пресекат старт-финалната линия, а отборите трябва да проверяват сами дали колите им отговарят на всички изисквания по отношение на сигурността и да докладват това на ФИА.

От следващия сезон ще се използват и нови, по-опростени предни крила, правилата за които бяха одобрени по-рано през тази година.

Календарът за 2019 г. 

17 мартМелбърн, Австралия
31 мартСахир, Бахрейн
14 априлШанхай, Китай
28 априлБаку, Азербайджан
12 майБарселона, Испания
26 майМонте Карло, Монако
9 юниМонреал, Канада
23 юниПол Рикар, Франция
30 юниШпилберг, Австрия
14 юлиСилвърстоун, Великобритания
28 юлиХокенхайм, Германия
4 августБудапеща, Унгария
1 септемвриСпа, Белгия
8 септемвриМонца, Италия
22 септемвриСингапур
29 септемвриСочи, Русия
13 октомвриСузука, Япония
27 октомвриЕрманос Родригес, Мексико
3 ноемвриОстин, САЩ
17 ноемвриИнтерлагос, Бразилия
1 декемвриЯс Марина, Абу Даби