Начало Автомобили Camry Hybrid ще се произвежда в Тайланд

Camry Hybrid ще се произвежда в Тайланд

72
0

Toyota Camry Hybrid започва да се произвежда в Тайланд. Това бе потвърдено от Toyota Motor Corporation във вторник като част от кампанията на японците да популяризират хибридните возила.

Производството на хибридния седан ще започне във фабриката Гейтуей през 2009 година, като годишно от нея ще излизат по 9000 автомобила.

„Тайланд ще бъде първата държава от ASEAN (Асоциацията на страните от Югоизточна Азия), която ще произвежда хибридни автомобили. И тъй като Camry се радва на голям интерес от страна на клиентите в Тайланд, то ние сме сигурни, че те ще останат доволни не само от самия продукт, ами и от положителното влияние върху околната среда” – каза президентът на Toyota Motor Thailand Мицухиро Сонода.

Откакто се появи Toyota Prius, който е първият масово произвеждан бензиново-електрически хибрид, компанията активно се опитва да популяризира хибридната технология. Японците подчертават, че това е част от тяхната политика, чийто приоритет е опазването на околната среда.

Toyota цели да продава 1 милион (или повече) хибридни автомобила годишно, като идеята, заложена в стратегията на компанията, е това да стане до 2010 година.