Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маями с важна крачка към провеждане на състезание догодина

Маями с важна крачка към провеждане на състезание догодина

61
0
Планът за трасето в Маями
Планът за трасето в Маями

Маями направи следваща важна стъпка към това да има състезание от Формула 1 по улиците на града през следващия сезон, след като градският съвет одобри проекта единодушно след гласуване. Стратегически план в подкрепа на състезанието, спонсориран от кмета на града Франсис Суарес, беше изложен пред градския съвет.

След изслушване на членовете, които засегнаха различни теми в подкрепа на състезанието, както и притеснения относно възможните негативни ефекти от неговото провеждане, дойде време за гласуване. Петимата членове на комисията единодушно подкрепиха провеждането на надпреварата.

„Това е световен спорт с приблизително 1,8 милиарда телевизионни зрители годишно, каза Суарес по време на изслушването. – Вярвам, че F1 ще помогне на Маями към това да стане глобален град. Имаме потенциал за икономически ръст от 2.8 милиарда долара, какъвто е отчетен в Остин между 2012 и 2015 г.“

Стана ясно също така, че пристанището в Маями също подкрепя състезанието и това няма да е пречка за провеждане на Гран при, като се планира трасето да минава около него. Следващата стъпка е изготвянето на договор за домакинство на града, който трябва да е готов преди 1 юли, след което ще бъде анализиран от градския съвет.