Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кери притиска Мерцедес и Ферари да приемат по-строг таван на бюджетите

Кери притиска Мерцедес и Ферари да приемат по-строг таван на бюджетите

93
0
Рос Браун, Чейс Кери
Рос Барун и Чейс Кери, снимка: АТР

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери притиска отборите на Мерцедес и Ферари да приемат по-стриктен таван на бюджетите, който да влезе в сила от следващите години. Това твърди немското издание Auto Motor und Sport.

Според информацията на срещна на шефовете от Либърти Медия с тимовете, ФИА и Стратегическата група в Женева миналата седмица, е било отхвърлено желанието на двата водещи тима крайния лимит на харчовете на сезон да бъде вдигнат от 150 до 200 млн. долара. Той дори е бил намален на 135 млн.

Планът това да стане постепенно за 3 години е бил запазен, като идеята е за 2021 г. ограничението да бъде $185 млн., за 2022 то да бъде свалено на $160 млн., а за 2023 г. окончателните 135 милиона.

Според AMS шефовете на спорта започват да губят търпение към отборите и техните постоянни претенции. 30 юни тази година е крайният срок, до който трябва да бъдат определени новите спортни и технически правила за 2021 г. а за момента съгласие относно повечето неща няма и изглежда срокът трудно ще бъде спазен.