Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта ми е да бъда пилот на Ред Бул, обяви Гасли

Целта ми е да бъда пилот на Ред Бул, обяви Гасли

88
0
Пиер Гасли

Пиер Гасли заяви, че целта му в бъдеще е да бъде пилот на Ред Бул. Според състезателя на Торо Росо обаче за момента е рано да се говори за възможността той да замести Даниел Рикиардо в големия отбор на Дитрих Матешиц. Това зависи и от самия Рикиардо и дали австралиецът ще остане в Милтън Кийнс или ще напусне.

Самият Даниел не отхвърли възможността да премине в отбор като Макларън. Спекулациите в последните месеци са, че Даниел може да отиде в Мерцедес или Ферари, като се появиха информации, че той вече води преговори със Скудерията.

Според Рикиардо обаче за него има и други опции за бъдещето, сред които са Макларън и Рено. Днес по-рано се появи информация, че от именно Макларън предлагат на Даниел годишна заплата от 20 милиона долара ако той подпише с екипа от Уокинг.

„Не са ми представяли нищо подобно, каза Даниел. – Всеки говори за Мерцедес и Ферари като потенциални места където да отида. Но съм наясно, че ще има интерес от други отбори и може би Макларън е един от тях. Но зависи и от това както ще направи Фернандо.

Дали ще остане в тима или ще напусне. Ако направи последното, в тима може да искат да имат по-опитен пилот в тима. Не казвам, че отбори като Макларън и Рено не ме интересуват. Те в момента не са на позиция да печелят, но може и да бъдат след 2-3 години.“