Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта ми за Канада е да стигна до подиума, заяви Верстапен

Целта ми за Канада е да стигна до подиума, заяви Верстапен

51
0

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен заяви, че целта му за Гран при на Канада след седмица е да се качи на подиума. Най-младият победител в историята на Гран при катастрофира в Монако и не завърши, и сега е амбициран да се реваншира.

Бързото трасе в Монреал обаче не е сред подходящите за Биковете, тъй като те още изостават като мощност от Мерцедес и Ферари. С подобрената версия на мотора на Рено обаче холандецът очаква екипът му да е на ниво на трасето Жил Вилньов.

„Надявам се, че благодарение на подобренията по двигателя ще запишем добро състезание. Нашата цел ще бъде място на подиума”, заяви младият холандец.

„Това трасе е специално заради своите дълги прави, последвани от бавни завои с ниско сцепление. Определено всички трябва да намерим нужния баланс при настройките на болида“, каза Верстапен.

Другият пилот на тима Даниел Рикиардо смята, че състезанието в Канада ще бъде от ключово значение за сезона на отбора му. Причината за това е, че то ще покаже до голяма степен на какво е способен подобрения двигател на Рено

„Според мен Канада ще е интересно състезание, коментира австралиецът. – Това отново е улично трасе, но тук има дълги прави и мощността оказва по-голямо влияние. Ако успеем да бъдем бързи, то ще останем такива до края на сезона. Ако можем да водим битка за подиума в Канада, то ще можем да се борим с всички останали отбори.“