Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Форс Индия за 2018 г. е 4-ото място

Целта на Форс Индия за 2018 г. е 4-ото място

69
0
Нико Хюлкенберг,Форс Индия

Целта на Форс Индия за новия сезон е да завърши отново на 4-о място в крайното класиране при конструкторите за 2018 г. Това заяви оперативният шеф на тима Отмар Шафнауер. Екипът на Виджай Маля вече две години поред завършва на тази позиция, въпреки ограничения си бюджет.

За предстоящия сезон се очаква обаче много по-сериозна конкуренция в битката зад водещите 3 тима от страна на Рено и Макларън, като последните ще ползват задвижващи системи от френския производител след проблемите с Хонда в предишните 3 сезона.

Според Шафнауер новата кола за 2018 г. ще бъде развитие на миналогодишния болид, но в него е имало неотключен потенциал, като целта е дори е не просто 4-о място при отборите, а завършване по-близо до 3-ия отбор в шампионата спрямо 2017 г.

„Целта ни е да започнем сезона на същото ниво, на което бяхме миналата година, каза Шафнауер. – И ако нашето развитие е като през миналата година, сме в много добра позиция да завършим 4-и и може би да сме по-близо до топ 3. Минахме всички краштестове още от първия път и това помага много.

Макларън и Рено ще са по-силни и бих казал Уилямс, защото те имат нов шеф по аеродинамиката. Не трябва да забравяме, че това ще е и първата кола на Пади Лоу (техническия шеф на тима), който спечели титли с Мерцедес преди това.“

Отмар заяви още, че тимът му разполага с може би най-ниския бюджет в шампионата, но продължава да бъде най-ефективният тим. Но това не е нещо ново за тима. Той обяви още, че новата кола на Форс Индия ще бъде представена в края на февруари и ще се появи на пистата в началото на март.