Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Хаас е да започне да печели състезания до 10 години

Целта на Хаас е да започне да печели състезания до 10 години

78
0

Целта пред Хаас е да започне да печели състезания до 10 години. Това обяви собственикът на тима Джийн Хаас. Американският екип стана част от Гран при през 2016 г. и до този момент се представя не лошо.

Този сезон отборът има шанс дори да се бори за 6-ото място в класирането при конструкторите, като в момента е на 8-о, само на точка зад 7-ия Рено и на 6 т. зад 6-ия Торо Росо.

Най-доброто класиране тази година в състезание бе 6-ото място на Ромен Грожан в Гран при на Австрия. Според Хаас екипът трябва постепенно да се развива и да подобрява резултатите си, като не е реалистично да се очакват големи успехи в близките 5 години.

„Смятам, че ако и след 5 години ние все още сме назад в колоната и не там, където искаме да бъдем, то трябва да премислим оставането си във Формула 1, коментира Джийн Хаас. – В тези 5 г.  ще има възможности, които ще ни се разкрият, и от които бихме могли да се възползваме.

Надявам се да дръпнем напред и да бъдем в позицията на среден отбор или малко над това. Оттам ще продължим изкачването на стълбицата. Трябва да караме стъпка по стъпка. Смятам, че до 10 г. вече би трябвало да можем да печелим състезания. Ако това не е така, значи сме се провалили.“