Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Уилямс е да намали изоставането спрямо Мерцедес и Ферари

Целта на Уилямс е да намали изоставането спрямо Мерцедес и Ферари

19
0

Целта на Уилямс за новия сезон е да съкрати изоставането си спрямо Мерцедес и Ферари и в същото време да остави далеч зад себе си Ред Бул. Това заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс. През миналия сезон екипът от Гроув завърши на 3-а позиция при конструкторите.

Но изоставането от Скудерията и Мерцедес беше значително през по-голямата част от годината. Затова сега то трябва да бъде намалено. Това няма да е лесна задача, при положение, че бюджетът на екипа не може да се сравнява с този на водещите тимове на Ферари, Мерцедес и Ред Бул.

„Амбицията ни в Уилямс е винаги да печелим състезания и да се борим за титлата, заяви Клер Уилямс. – Две поредни години бяхме 3-и в шампионата и сега трябва да подобрим представянето си и да се борим с тези пред нас. И ако оставим Ред Бул отново зад нас, ще бъде още по-добро постижение.”

През миналия сезон Уилямс имаше шанс да спечели само състезанието във Великобритания, но заради стратегическите грешки и дъжда Фелипе Маса и Валтери Ботас не успяха да стигнат в крайна сметка дори до подиума.