Начало Картинг CFKC: Двойна победа за Shadow Kart Team с добра стратегия

CFKC: Двойна победа за Shadow Kart Team с добра стратегия

145
0

Борис Барболов спечели 4-ия кръг от любителския шампионат по картинг на сп. Club F1 на писта Лаута в Пловдив. Втори завърши съотборника му Никола Николов, като по този начин триумфът за тима им Shadow Kart Team бе двоен в този ден. На третото стъпало на стълбичката се качи двукртания шампион Николай Димитров.

Квалификацията за място бе спечелена от Марио Динолов, който имаше 3 десети преднина пред следващите го Гено Тонев, Барболов и Никола Николов. Умопомрачителна разлика от 2 хилядни от секундата имаха Барболов и Николов помежду си (0:52.387 <> 0:52.389).

Още след старта на първият манш в първа гонка, Барболов изпревари Гено Тонев и до края на обиколката можеше да поеме и лидерството, но заради грешка допусна Тонев и Никола Николов да го изпреварят. След само още 2 обиколки обаче, благодарение на изключително бързия карт, който караше, Барболов вече бе лидер пред Марио Динолов и до края на манша позицията му не бе застрашена, въпреки стабилното каране на Николай Димитров, класирал се втори.

Вторият манш, късмета бе изцяло на страната на пилотите на Shadow Kart Team, като и двамата имаха възможността да карат най-бързите картове. Барболов се откъсна напред още от самото начало и спокойно вървеше към още една победа в манша, но последните обиколки върна газта и дори остави намиращите се зад него Венцислав Цонев и Никола Николов да го изпреварят. Това бе добре решена стратегия, с цел Никола да се класира втори в състезанието, тъй като Венцислав Цонев караше без никакъв баласт и по правилник бе класиран 7 места назад след финала на втория манш. Обичайните спорни ситуации имаше и в това състезание, като основно замесените бяха Илиан Димитров и Марио Динолов. Контестациите, свързани с техния инцидент обаче, ще бъдат разгледани тепърва и решение ще има следващите дни.

Във втората гонка, за местата от 11-то до 20-то, победител излезе Костадин Костадинов, следван от Димо Димов и Горан Генчев. Силно каране показаха Петко Петров и Иван Тонев, но технически проблеми с техните картове през първия и съответно втория манш, ги лишиха от добро класиране. Проблеми имаха и маршалите в тази гонка, които и в двата манша се наложи да отлагат стартирането заради разпокъсване на колоната. Виновни и наказани като цяло нямаше, но със сигурност на доста от състезателите ще са нужни допълни инструкции, свързани с летящия старт, след по-малко от 2 седмици, когато е поредния 5-ти кръг от шампионата на писта Бенковски в София.