Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок и Сена чакат с нетърпение дебюта си

Чандок и Сена чакат с нетърпение дебюта си

38
0

Карун Чандок и Бруно Сена се познават отдавна, били са вече и съотборници (но в GP2), а този уикенд заедно ще дебютират във Формула 1 като част от тима на Испания Рейсинг. Заради финансовите проблеми на отбора тестове през зимата не бяха правени, така че пилотите за първи път ще седнат в болидите си за първите свободни тренировки на Сахир. Това обаче не ги притеснява и отхвърлят притесненията, че като новаци могат да създадат проблеми на пистата.

– Формула 1 обаче е напълно различна [от GP2] и ни предстои сериозно предизвикателство – допълва Чандок, който е вторият индиец в спорта след Нараин Картикеян. – Да финишираме в надпреварата би било фантастично постижение за отбора ни, сглобен толкова късно. Целта ще е да натрупаме възможно най-много километри.

Сена от своя страна най-после е във Формула 1, след като близо две години търси начин да влезе в спорта. Оттеглянето на Хонда провали почти сигурния му договор с японския отбор и 2009 г. на практика бе загубена за бразилеца. Грижите с финансите в Кампос за малко не съсипаха и втория му шанс, но племенникът на легендарния Аертон вече е част от Гран при.

– Пистата в Бахрейн поставя различни изисквания пред пилотите и отборите им – пясък във въздуха, хлъзгава повърхност на трасето, високите температури. Аз лично се надявам да изгладим възможно най-много от първоначалните проблеми с автомобила ни. Целта ми е да дам всичко от себе си, за да видя карирания флаг и да поставя добро начало на сезона – коментира Бруно.