Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок най-после излезе на писта

Чандок най-после излезе на писта

104
0

Екипът на Испания Рейсинг най-накрая се справи с хидравличната система в болида на Карун Чандок и индиецът излезе на писта в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Той и съекипникът му Бруно Сена отпаднаха още след първата част, но това е очаквано предвид всички проблеми и липсата на каквито и да било изпитания за отбора.

– Механиците и инженерите ни творят чудеса и не са спали от 38 часа, за да подготвят автомобилите. Появилите се тук проблеми по принцип щяхме да разрешим на тестове, което не бе възможно. Затова в известна степен подходът ни към този уикенд е като към тест сесия, но е страхотен успех, че и двамата ни пилоти участваха в квалификацията – заяви шефът на отбора Колин Колес.

Липсата на скорост не притеснява за момента Сена, който също гледа трезво на ситуацията:

– Определено бе облекчение да продължа да карам, като се има предвид, че съперниците имат хиляди километри тестове. Научихме много неща и ще продължим напред с всеки изминат тур.

Чандок от своя страна бе доволен, че най-накрая направи няколко тура, след като не бе в състояние дори да излезе от пита по време на свободните тренировки.

– Все още не мога да повярвам, че утре ще съм на грида. Сутринта нещата не изглеждаха добре и не бях сигурен дали ще успея да изляза и следобед. Не очаквах да се кача в болида си за първи път в квалификацията, но както твърдях и до момента – това е положението, а ние извлякохме най-доброто от него. Направих само поредица опознавателни обиколки, а да дам време, по-слабо само със секунда от това на Бруно, е истинско постижение. Сигурно ще съм единственият пилот в историята на F1, участвал директно в квалификация без автомобилът да е преминал дори шейкдаун! – прояви чувство за хумор индиецът.