Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок стана първият пилот, карал на новата корейска писта

Чандок стана първият пилот, карал на новата корейска писта

43
0

Днес пилотът на Испания Рейсинг Карун Чандок стана първият състезател, успял да завърти една обиколка на новата корейска писта, която трябва да приеме кръг от Ф1 следващия месец. Това се случи по време на демонстрация, организирана от екипа на Ред Бул.

Събитието бе наблюдавано от около 4000 души и освен демонстрация с Ф1 болид, включваше и такива с Формула БМВ и автомобили от корейския шампионат за туристически автомобили.

„Конфигурацията е наистина интересна. Трасето има добър микс от завои и мисля, че ще видим много изпреварвания в първия сектор – там има дълги прави и бавни обратни завои. Правата след завои 1 и 2  е наистина дълга, точно като в Шанхай. От завой номер 7 нататък пък има бърза секция от завои чак до старт-финалната права, така че смятам, че момчетата от Ред Бул Рейсинг ще харесат втория и третия сектор. Като цяло конфигурацията е интересна.

Гледайки към сградите, боксовете и помещенията за екипите, всички те изглеждат горе-долу завършени, а са доста големи. Мисля, че тимовете ще трябва да носят с около 30% повече оборудване, за да успеят да ги запълнят. Трибуните също изглеждат почти завършени. Самата писта се нуждае от още малко работа по асфалта и бордюрите, но организаторите смятат, че ще се справят навреме. Местонахождението също е добро, тъй като може да се види морето.

Същевременно тук има огромен ентусиазъм, що се отнася до Ф1. Събитието днес не бе широко афиширано, но имаше много медии, които показаха голям интерес. Организаторите твърдят, че са продали доста голямо количество билети, така че ще бъде хубаво състезание. Беше страхотно отново да карам колата на Ред Бул и благодаря на моя отбор – Испания Рейсинг Ф1, за това, че ми позволиха да участвам в тази демонстрация“, заяви Чандок, който е бивш член на Ред Бул Джуниър Тим.