Начало Автомобили Chery са потенциален купувач на Volvo

Chery са потенциален купувач на Volvo

41
0

През януари китайските продажби на автомобили изпревариха Америка за първи път – в резултат на това много от големите компании като Chery започват да гледат извън Китай. Една от опциите им за развитие е Европа. Така марката Volvo, която в момента се предлага за продан от Ford, е една от възможностите на китайските компании постепенно да придобият позиции на Стария континент. В момента изглежда, че Chery Automobile са един от основните желаещи да закупят шведската автомобилна компания.

„Chery поддържат връзка с няколко европейски автомобилни марки, включително и Volvo. Компанията може да направи някои големи хода през 2009 година” – твърди конфиденциален източник.

Все още не е ясно дали Ford са получили някакви официални оферти от Chery за Volvo, но поне засега изглежда, че интересът на Chery е голям. Закупуването на Volvo може да представлява голяма възможност за китайската компания – за да изпревари своите японски и корейски конкуренти при завладяването на западните пазари и израстването им като глобални автомобилни производители.

Chery вече са тръгнали по този път – след като в края на миналата година китайците влязоха в официално споразумение с Chrysler за предлагането на малък модел на Chery в САЩ.