Начало Автомобили „Честит рожден ден” на i30 най-бързо продавания Hyundai в Европа

„Честит рожден ден” на i30 най-бързо продавания Hyundai в Европа

69
0

Най-бързо продаващият се европейски модел в историята на Hyundai – i30 чества своя втори „рожден ден” тази седмица с над 130 000 продадени броя от представянето му през 2007 г. досега.

Само тази година повече от 43 000 автомобила i30 са били доставени на европейските клиенти.
Големият успех достигнат от гамата е резултат от специалното внимание, отделено при направата на автомобилите Hyundai, концентрирано върху европейските нужди” – коментира Allan Rushforth – вицепрезидент на Hyundai Motor Europe.

Само за две години, откакто моделът е на пазара той се утвърди като сериозен играч в масовия C-сегмент, благодарение на стилния си дизайн, богато оборудване и отлични характеристики. От значение е и икономическата ситуация в момента, в която Hyundai i30 осигурява високо ниво на качество и рентабилност на достъпна цена. Това кара и многото корпоративни и частни клиенти да се насочат към модела при избора си на автомобил. ”- добави Rushforth.

Наред с постигането на най-бързите продажби за марката досега i30 притежава отличия: първият Hyundai построен и сглобен в Европа, първият в класа си Hyundai с 5 звезди от Euro N Cap и първият, представен с Blue Drive start-stop система, намаляваща разхода и вредните емисии.

Благодарение на всички тези постижения Hyundai е единственият производител, който увеличава своя дял в Европа през първите 6 месеца на 2009 г. За този успех огромна роля играе новопостроеният завод в Чехия, който осигурява достатъчно количество от модела за европейските нужди.