Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четири екипа са подкрепили жалбата на Рено

Четири екипа са подкрепили жалбата на Рено

34
0

Четири конкурентни отбора са подкрепили Рено под формата на писма към Апелативния съд.

След като наказанието на френския тим да не кара във Валенсия бе отменено, от ФИА публикуваха причините за решението на Апелативния съд. В тях се разкрива, че Ред Бул, Макларън, Ферари и Тойота са написали писма, в които излагат подкрепата си.

По време на процеса Съдът е казал, че е съгласен с факта, че „не е имало никакво умишлено саботиране от страна на никой“ при инцидента, в който едното колело на Фернандо Алонсо излетя.

Съдиите казаха, че твърдението на стюардите, че Рено „съзнателно“ са пуснали испанеца с недобре поставена предна дясна гума, „не е уместно“. Също така от Съда съобщиха, че шеф механикът, Гавин Хъдсън, „не е бил наясно с потенциалната опасност“.

Забраната на Рено да се състезава във Валенсия бе заменена от санкция в размер на 50 000 долара, както и публично порицание. Причина за това е, че „комуникационните процедури са били… неадекватни“ и поради тази причина „заслужават санкция“.

„Въпреки това Съдът счита, че не е имало умишлено нарушаване на правилника.“

В крайна сметка Апелативният съд е категоричен, че решението на стюардите е прекалено силно, като в предишни аналогични ситуации са били налагани много по-незначителни санкции или изобщо не са били налагани такива.