Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четвърта поредна победа за Михаел Шумахер

Четвърта поредна победа за Михаел Шумахер

67
0

Четвърта поредна победа спечели Михаел Шумахер днес на пистата Имола. Втори остана Дженсън Бътън (БАР), трети е Хуан Пабло Монтоя (Уилямс).
Състезанието започна при хубаво време, въпреки че през нощта бе валял дъжд. Температурите и на въздуха, и на трасето паднаха значително, но като цяло атмосферните условия се оправиха напълно за надпреварата.
На старта Бътън тръгна чудесно от първа позиция. Зад него Монтоя се опита да изпревари Михаел Шумахер и едва не изхвърча от трасето. Звездата на Ферари задържа мястото си, докато колумбиецът от своя страна бе принуден да се защитава от съотборника си Ралф Шумахер. Този път германецът стъпи на тревата, но и той се върна без проблеми на пистата.
Дейвид Култард пък се удари в Рено на старта и строши предното крило, поради което още в първия тур мина през бокса и изостана безнадеждно в колоната.
Межувременно Михаел даде най-добро време още във втория тур и започна да топи аванса на Бътън. Дженсън задържа лидерството до първата серия питстопове. Почти всички бяха избрали стратегия с три спирания в бокса с изключение на Кими Райконен и Джанкарло Фисикела, които тръгнаха от последните две редици на стартовата решетка.
Още в осмия тур пилотите от челото започнаха да спират в пита. Пръв влезе Монтоя. Обиколка по-късно от там минаха Бътън и Ралф Шумахер. Чак в 11-ия тур и Михаел направи първото си спиране. До този момент световният шампион бе дал няколко най-добри времена и бе натрупал достатъчно аванс, за да излезе пак пръв. Той не изпусна лидерството до финала.
Кими Райконен най-после завърши състезание този сезон. Финландецът през цялата надпревара наваксваше позиции и в крайна сметка стана осми, взимайки и първата си точка за 2004 г.
Само четири коли отпаднаха от Гран при на Сан Марино – Джорджо Пантано, Джанмария Бруни, Кристиано да Мата и Ник Хайдфелд. Няколко обиколки преди финала изгърмя двигателят на Такума Сато.
След надпреварата стюардите разследваха инцидент между Фернандо Алонсо и Ралф Шумахер от 50-ата обиколка. При него двамата се бореха за позиция веднага след като испанецът бе излязъл от бокса. Ралф се завъртя при контакт помежду им, но успя да продължи, въпреки че изгуби няколко места.