Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четвърти полпозишън от четири квалификации празнуват в Ред Бул

Четвърти полпозишън от четири квалификации празнуват в Ред Бул

28
0

Четвърти полпозишън в четири квалификации е невероятно постижение за тима на Ред Бул, но в тима вероятно си повтарят след поредния успех в борбата за места на грида повтаряната от Фернандо Алонсо (Ферари) максима, че точките се раздават след финала на надпреварата.

– Не беше лесно днес. Вчера хич не бях щастлив, а и Марк [Уебър] бе по-бърз от мен. Затова направихме някои промени по болида в посоката, избрана от него. Въпреки това нещата пак не вървяха съвсем, особено в първи сектор. Чак в последния ми бърз тур бях най-бърз точно в тази част на пистата. Намерих по-добра линия [на движение], спомних си някои неща от миналия сезон. Накрая направих фантастична обиколка, а това е доказателство колко добра е колата ни, независимо от трасето – заяви Себастиан Фетел, който утре стартира от полпозишън.

И в Ред Бул снощи до късно пристигаха нови части, задържани заради отменени и отложени полети на куп европейски летища, отбеляза от своя страна Уебър.

– Нещата се подредиха за мен в последната свободна тренировка, а след това направихме още веднъж прекрасна битка със Себ. На първа редица съм, а това не е никак лошо място за стартиране – скромно се изрази австралиецът.
Шефът на тима Кристиан Хорнер бе особено щастлив и на радостните крясъци от страна на Фетел отговори с многозначителното:

– На кого му трябва активно окачване!

Англичанинът призна, че идея си няма как немският пилот е направил този последен тур и нарече постижението му феноменално.