Начало Автомобили Chevrolet Aveo хечбек и Orlando с максимален брой звезди за безопасност в...

Chevrolet Aveo хечбек и Orlando с максимален брой звезди за безопасност в Европа

118
0
Chevrolet Orlando

Новият Chevrolet Aveo хечбек и 7-местният семеен ван Orlando получават максималния брой от пет звезди в оценката на безопасност на европейската организация EuroNCAP, която публикува последните си резултати днес.

Според EuroNCAP, Chevrolet Aveo хечбек постига 85 от максимално 100 точки, резултат, който го поставя сред най-добрите в сегмента (видео на теста). Семейният ван Chevrolet Orlando, също получава максимален брой звезди на EuroNCAP получавайки 80 от 100 възможни точки (видео от теста).

В ключовите области като защита на пътниците – възрастните и децата – новият малък модел на Chevrolet, Aveo, постига съответно 95 и 87 процента от максимално възможния резултат. Chevrolet Orlando постига 95 процента при защита на възрастните и 79 процента при защита на децата в купето.

Както новият семеен ван Orlando, така и новия Aveo хечбек осигуряват високи нива на безопасност“ – отбелязва Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. „- Сигурността е от особено важно значение за нас и ние със задоволство приемаме факта че тези два автомобила постигат най-високи оценки в Европа.“

Aveo е стандартно оборудван с шест въздушни възглавници които са свързани със следящите параметрите на автомобила сензори и диагностичните модули монтирани в централната линия на автомобила. Той разполага и със задържаща система за детски седалки. Активните системи за безопасност на автомобила включват електронен контрол на стабилността, контрол на сцеплението, четириканална антиблокираща спирачна система със спирачен асистент и електронно разпределение на спирачната сила. Асистентът при потегляне по наклон и темпоматът с ограничител на скоростта също се включват в стандартното оборудване на Aveo.

Orlando, също се предлага стандартно с шест въздушни възглавници и осигурява ISOFIX елементи за детски седалки. Технологията със сензор за катастрофа, използвана във семейния ван гарантира че вратите автоматично ще се отключат при установяване на удар. Антиблокиращите спирачки, контролът на сцеплението, електронното разпределение на спирачната сила, спирачният асистент и електронният стабилизиращ контрол са стандартни за всички версии. Архитектурата на Orlando, пряко свързана с безопасността е базирана на Chevrolet Cruze седан, който също получи оценка от пет звезди от EuroNCAP.

Chevrolet Orlando се продава в Европа от началото на 2011 година, а новият Aveo бе представен през пролетта на 2011 година. Двата автомобила са част от вълната от нови модели включващи се в гамата на марката през 2011 година, когато Chevrolet отбелязва своята 100 годишнина. Други нови модели са Captiva, Cruze хечбек, Camaro Купе и Кабриолет, Corvette Grand Sport и Volt, носител на множество награди, електромобил на Chevrolet с удължен пробег.