Начало Автомобилни новини Chevrolet Corvette Stingray е най-произвежданият като играчка автомобил през 2013 г.

Chevrolet Corvette Stingray е най-произвежданият като играчка автомобил през 2013 г.

88
0
Chevrolet Corvette Stingray

По Коледа идеите за подаръци валят от всички страни, като фигурките на екшън герои, новите игри и модерните компютърни конзоли идват и си отиват под Коледната елха през годините. Мястото на класическите автомобили-играчки в чувала на дядо Коледа обаче остава запазено и до днес, радвайки момичета и момчета от различни възрасти – особено когато става дума за страхотен модел като новия спортен Corvette Stingray на Chevrolet.

След като спечели няколко от най-престижните награди в автомобилната област, най-новият, най-бързият и може би най-емблематичният модел в продуктовата гама на Chevrolet отбелязва и още едно изключително постижение – това на най-произвежданото по лиценз метално автомобилче в мащаб през изминалата година. По данни от General Motors Branded Entertainment and Licensing, през 2013 година по света са произведени и продадени над 2 милиона oфициално лицензирани от GM моделчета Stingray.

Независимо от това дали става дума за малките фенове на автомобилите или просто за онези от нас, които си остават големи деца някъде вътре в себе си – кой не би искал да има най-новия Chevrolet Corvette Stingray вкъщи? Ние сме безкрайно щастливи от факта, че този емблематичен спортен модел на марката Chevrolet продължава да въодушевява милиони малки и големи почитатели на автомобилите по целия свят – коментира Виджей Айер, директор комуникации в Chevrolet Europe.

През тази година бяха умалени всевъзможни версии на изключително известния и обичан спортен модел – от колекционерски модели в мащаб и малки моторизирани версии, до радио управляеми модели и детски колички за бутане и с педали. Новият Chevrolet Corvette Stingray вече съществува дори и под формата на игрална фигурка в популярната игра Monopoly Empire – първият в историята на играта “истински” автомобил.

От шест десетилетия насам моделът Corvette на марката Chevrolet заема непоклатимо място в умовете и сърцата на големите и малки деца в периода преди Коледа – при това не само поради участието си в известни продукции като Колите 2 на Disney Pixar Animation Studios, насрочения за 2014 г. следващ филм от поредицата Transformers, а и в хилядите умалени в мащаб разновидности, произвеждани от марки като Hot Wheels и Fisher Price.

На пазара в САЩ марката Hot Wheels продължава да бъде номер едно в автомобилната област за поредна година. Първите умалени в мащаб модели Hot Wheels слизат от производствената линия през 1968 година, като сред тях е и поколението C3 на Chevrolet Corvette Stingray. От този момент нататък, Chevrolet Corvette редовно заема върха в статистиката на продажбите сред автомобилите-играчки в световен мащаб.

Независимо от факта, че Chevrolet е четвъртата по обем на продажбите автомобилна марка в света с годишни продажби в обем от близо 5 милиона леки и лекотоварни автомобили в повече от 140 държави, този обем не може да се сравнява с постижението на легендарния производител на автомобилчета в мащаб, който може да се похвали с над 4 милиарда произведени модели Hot Wheels от 1968-ма досега.

Дневно по света се продават средно по 13 698 автомобила с емблемата на Chevrolet, но темповете при Hot Wheels са от друго измерение – всяка секунда в глобален мащаб се продават средно 2,75 моделчета с тази емблема – това е повече, отколкото компаниите от детройтската “Голяма тройка” са произвели заедно от началото на автомобилната индустрия в Америка.