Начало Автомобили Chevrolet e сред автомобилните марки в Европа с най-добра интернет връзка

Chevrolet e сред автомобилните марки в Европа с най-добра интернет връзка

41
0
Chevrolet MyLink

От момента на пазарната премиера в Европа през лятото на 2012 г. досега инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink спечели множество почитатели благодарение на своите новаторски технологични решения и лекота на употреба. През тази есен марката Chevrolet ще представи две нови версии на системата с разширени възможности, които несъмнено ще бъдат още по-привлекателни за потребителите.

Нашата технология Chevrolet MyLink позволява на водачите да запазят връзката си с околния свят и глобалната мрежа, когато са на път. В сравнение с много други системи, предлагани на пазара, тя позволява лека и интуитивна употреба и управление, с което помага на водача да запази концентрация върху пътната ситуация и да не отделя ръцете си от волана. Нашата разширена гама от инфоразвлекателни системи позволява безпроблемна съвместна работа с личните смартфони на клиентите и е в състояние да отговори изцяло на индивидуалните им нужди и специфични предпочитания – сподели д-р Томас Седран, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe.

Технологията Chevrolet MyLink предлага изобилие от възможности на модерния потребител на интернет – независимо дали става дума за водачите, които просто искат да интегрират функциите на своя смартфон в автомобила или на почитателите на високите технологии, желаещи да индивидуализират своето изживяване зад волана.

Chevrolet MyLink използват основата на 7 и 8-инчови чувствителни на докосване цветни екрани с висока разделителна способност и предлагат на клиентите бърз, лесен и удобен достъп до желаната от тях мултимедийна информация – включително и до специализирани приложения на техните преносими устройства. Сред предлаганите възможности са съдържанието на телефонни книги, лични плейлисти с музика, галерии със снимки и друга съхранена в паметта на смартфона информация. Стандартните устройства за съхранение и възпроизвеждане на мултимедия като MP3-плейъри, iPod и iPad могат да бъдат свързани лесно със системите посредством предвидените за целта безжична Bluetooth връзка, USB и Аux-in входове.

Базовата версия на системата Chevrolet MyLink в момента се предлага при някои от вариантите на изпълнение на Chevrolet Aveo, Trax и компактния Cruze. Тя разполага със 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран с висока разделителна способност и може да съхранява необходимата информация за свързване с до седем на брой смартфона по едно и също време.

На автомобилното изложение във Франкфурт Chevrolet ще демонстрира пред публика нова инфоразвлекателна система MyLink, която разширява допълнително тези възможности и се отличава с подобрено меню с икони на своя 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран. В допълнение към вградената функция за разпознаване на гласови команди, тази система ще има и TTS възможности за превръщане на текст в глас, което ще позволи прослушването на текстови съобщения от смартфона през високоговорителите на аудиосистемата в автомобила. Камерата за следене на маневрите на заден ход на свой ред предлага допълнителна видимост при паркиране.

Tази нова инфоразвлекателна система ще се предлага на клиентите на най-новите версии на Chevrolet Cruze, семейния ван Orlando и новия Camaro. В зависимост от моделната линия, нивото и на оборудване и конкретния пазар, MyLink може да включва и вградена навигационна система с покритие на пътната мрежа на цяла Европа (картовата информация се съхранява на SD-носител).

Технологията Chevrolet MyLink осигурява на потребителите достъп до определени приложения, инсталирани на смартфона – например до навигационното приложение BringGo, което се предлага при клиентите на базовата система MyLink. Приложението BringGo може да бъде закупено от магазините iTunes и Google Play на основна цена от едва 49.99 евро. Маршрутите се изобразяват от навигационното приложение на триизмерни карти върху чувствителния на докосване централен екран на системата MyLink.

Собствениците на съвместими апарати iPhone с операционна система iOS 6 могат да се възползват от услугите на Siri – интелигентен личен асистент, който се справя с изпълнението на множество задачи по команда с гласови инструкции, докато водачът остава напълно концентриран върху пътната обстановка и с ръце на волана. Сред възможностите на Siri са провеждането на телефонни разговори с гласов избор на контакти от телефонната книга на личния iPhone чрез вградените микрофон и високоговорители в автомобила, възпроизвеждане на музикални файлове от библиотеката на iTunes, както и осигуряването на достъп до записаните в личния календар събития.

В същото време другите две допълнителни мобилни приложения TuneIn и Stitcher дават възможност за прослушване на местни, международни и интернет радиостанции в реално време, както и за възпроизвеждане на любимите подкасти през високоговорителите в купето на моделите на Chevrolet.

Посетителите на щанда на Chevrolet на изложението IAA във Франкфурт ще имат възможност да изпробват лично възможностите на трите инфоразвлекателни системи в различните модели автомобили, изложени на щанда.