Начало Автомобили Chevrolet е сред първите марки, предлагащи интеграция на Siri Eyes Free

Chevrolet е сред първите марки, предлагащи интеграция на Siri Eyes Free

42
0

От март тази година моделите на Chevrolet Aveo и Cruze, които разполагат с технологията MyLink на Chevrolet, ще се предлагат със Siri – интелигентния асистент, помагащ на водача да извършва определни функции само чрез поискване. Напълно новият малък SUV Trax ще се предлага с комуникационно свързано радио MyLink и системата Siri.

– Развълнувани сме от факта, че Chevrolet ще бъде една от първите марки, която ще предлага интеграция на Siri Eyes Free в Европа. Сигурната, лесна за използване, надеждна и портативна комуникационна свързаност са важните приоритети за нашите клиенти и Siri разширява съществуващите възможности на MyLink за да се осигури изключително преживяване при пътуване – отбелязва президентът и управляващ директор на Chevrolet и Cadillac Europe Сюзан Дохърти.

Чрез наличната технология Chevrolet MyLink клиентите със съвместими телефони iPhone, използващи iOS 6, могат да насочат Siri да извърши определен брой действия, като едновременно с това не отделят поглед от пътя и ръцете си от волана. За да се намали допълнително разсейването, Siri пренася функционалността за работа със свободни ръце отвъд това с помощта на режима Eyes Free. Той позволява на водача да комуникира със своя iPhone, използвайки единствено гласа си, без активиране на екрана на апарата.

Потребителите просто свързват своя iPhone с радиото MyLink чрез Bluetooth, съгласуват системата, и използват бутона за гласово активиране на волана за да започнат сесии със Siri в режим Eyes Free.

В моделите Aveo и Cruze, оборудвани с технология MyLink, потребителите могат да използват Siri в режим Eyes Free, за да провеждат активирани с глас, hands-free разговори с контактите в указателя на своя iPhone; възпроизвеждат песни от базата на iTunes и дори да превключват автоматично източниците на музика от AM/FM радио към режим iPod; слушат, създават и изпращат съобщение iMessage, текстово съобщение до телефонен номер или до такъв съхранен в Контакти; имат достъп до календара и различни записани ангажименти; намалят разсейването още повече, като оставят екрана на iPhone изключен дори когато Siri отговаря на прости въпроси като резултати от мачове и дати на национални празници.

Сегашните притежатели на Aveo или Cruze с комуникационно свързано радио Chevrolet MyLink могат да ъпгрейднат своята система с функционалност за Siri в следващите месеци.