Начало Други Chevrolet получи наградата SPORTBEST

Chevrolet получи наградата SPORTBEST

39
0

Трикратният носител на короната в световния шампионат за туристически автомобили Иван Мюлер получи наградата SPORTBEST 2012 от името на бившия вече отбор на Chevrolet в WTCC в рамките на официална церемония в Атина. През декември 2012 г. журито AUTOBEST присъди наградата на Chevrolet Europe. AUTOBEST е съставено от водещи автомобилни журналисти от 15 държави в Централна и Източна Европа.

До настоящия момент с тази награда ние насочвахме вниманието си предимно към млади талантливи пилоти от нашия регион на Европа. Като стъпка към следващото ниво в развитието разширяваме хоризонта на нашите търсения и оценяваме усилията на автомобилните компании в подкрепа на моторните спортове — отбеляза при тържественото връчване на наградата президентът на AUTOBEST Иля Селиктар. — За сравнително кратък период марката Chevrolet успя да се превърне в номер едно в спорт, в който преди не участваше под никаква форма. Всички ние вярваме, че отборът на Chevrolet заслужава не само нашата награда, но и аплодисментите на всички почитатели на моторните спортове.

Екипът на Chevrolet спечели през миналия сезон титлите при пилотите и конструкторите в WTCC за трета поредна година.

Това изключително постижение увенча по бляскав начин финала на осемгодишното участие на марката в шампионата. Мюлер взе две от короните си с Chevrolet, а тази за 2012-а взе Роб Хъф.