Начало Автомобили Chevrolet представя множество иновации на автосалона във Франкфурт

Chevrolet представя множество иновации на автосалона във Франкфурт

57
0

Дебютът на новия Camaro кабриолет и купе, германската премиера на напълно новия Corvette Stingray, разширяване на предложенията за системата Chevrolet MyLink, както и множество други нововъведения при различните модели са важните събития за Chevrolet на 65-ия автомобилен салон във Франкфурт.

Със своя нисък и динамичен силует, както и с най-новото поколение на инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink с комуникационно свързано радио, новото издание на прочутия американски „muscle car” се отличава с най-значителните промени в дизайна от момента на представянето на петото поколение на Camaro под формата на концептуален модел през 2006 г. Той се отличава с подобрена аеродинамика с цел по-динамично поведение по-ефективно охлаждане и по-добра стабилност на автомобила при движение с висока скорост.

Мощността за задвижването на Camaro се осигурява от изпитания 6,2-литров осемцилиндров V-образен двигател в съчетание с шестстепенна механична или автоматична предавателна кутия. Версията с механична трансмисия е с мощност от 432 к.с. (318 кВт) при 5900 об/мин и въртящ момент от 569 Нм при 4600 об/мин. Ускорението от нула до 100 км/ч става за 5,2 секунди при купето с механична трансмисия и за 5,4 при кабриолетът за същата версия на предавателната кутия. Дистанционният достъп без ключ е част от стандартното оборудване, както и новият цветен heads-up дисплей, една от двете системи Chevrolet MyLink с комуникационно свързано радио и камерата за обратно виждане.

Показан за първи път на автомобилно изложение в Германия, Corvette Stingray ще бъде оборудван и настроен така, че да отговори на нуждите на клиентите в изключително конкурентните европейски пазари. В Европа, той ще разполага стандартно с пакета Z51 performance pack и последното поколение на окачване с адаптивни амортисьори magnetic ride control.

Докато продажбите на Corvette Stingray вече са факт в САЩ, избрани дилъри на Chevrolet в Европа се подготвят за пристигането на купе версията на модела на Стария континент към края на годината. В Германия, цените на купето и кабриолета ще стартират от съответно €69 990 и €72 990. Кабриолетът ще се предлага в Европа от началото на 2014 г.

Задвижването се осигурява от 6,2 литровия бензинов V8 агрегат LT1 който разполага с мощност от 460 к.с. (343 кВт) при 6,000 об/мин и 630 Нм въртящ момент при 4,600 об/мин със спортна изпускателна система (данни по SAE). Новият Corvette Stingray постига най-високата до момента мощност за стандартна версия на Corvette, а динамичните качества на европейската версия включват ускорение 0-100 км/ч за 4,2 секунди и странично ускорение от над 1g в завой.

Авангардната технология и удобството при използване спечелиха много привърженици на комуникационно свързаното радио Chevrolet MyLink от момента на представянето му през лятото на 2012 г. През тази есен Chevrolet представя две нови версии на системата на пазара, с които то допълнително ще развие възможностите и, както и интереса на клиентите.

Технологията Chevrolet MyLink може да предложи много на модерните клиенти които са привърженици на активната комуникационна свързаност, независимо дали става дума за шофьорите които желаят да пренесат функциите на своя смартфон в автомобила или техно любители които искат да си осигурят свое собствено пътно преживяване.

Системата в момента се предлага за определени нива на оборудване на Chevrolet Aveo, Trax и Cruze. Тя включва седем инчов пълноцветен, чувствителен на докосване екран с висока резолюция и може да съхранява информацията на до 5 свързани смартфона едновременно. Притежателите на съвместим iPhone могат да ползват Siri Eyes Free, интелигентният асистент, който помага на водача да задейства определени функции само чрез поискване. Радиото дава възможност на потребителите да ползват предимствата на три специално предназначени за смартфони приложения – BringGo, TuneIn и Stitcher.

Първата от двете нови системи Chevrolet MyLink ще се предлагат на клиентите на най-новите версии на Chevrolet Cruze, семейният Orlando и новият Camaro. Тя включва базирано на икони меню за своя 7 инчов, чувствителен на докосване екран. В допълнение към функцията за гласово разпознаване, предлагана на няколко езика, системата притежава и възможност за транслиране на текст в глас, която позволява на потребителите да чуят текстовите съобщения от своите смартфони.

Усъвършенстваната камера за обратно виждане подобрява обзора при паркиране. В зависимост от модела, нивото на оборудване и пазара, пакетът може да включва и интегрирана навигационна система с покритие на цяла Европа.

Собствениците на Corvette Stingray ще могат да използват вдъхновена от таблетите авангардна система с два течнокристални (LCD) екрана с диагонал от по 8 инча.

За тази моделна година, най-успешният модел на Chevrolet в Европа – Spark – ще предлага повишено ниво на безопасност, благодарение на електронната система за стабилност (ESC) включена в серийното оборудване, а нивото на емисии на отработилите газове покрива изискванията на стандарта Euro5+. В интериора са променени контролните прибори и стила на тапицерията и облицовките. Новото радио с Bluetooth връзка, USB и aux-in жакове е стандартно за повечето нива на оборудване.

На определени европейски пазари, клиентите ще могат да поръчат новия Spark Bubble, специална серия на популярния градски автомобил. Той разполага със спортни брони, странични лайстни на праговете, 15-цолови бели лети джанти, както и закачливи бели или розови надписи Bubble на предните калници.

Клиентите които възнамеряват да си купят Aveo със система Chevrolet MyLink могат да разчитат и на възможност за оборудване с камера за обратно виждане. В допълнение по-високите нива на оборудване на Chevrolet Aveo ще се сдобият с стилни LED мигачи интегрирани във външните огледала.

От есента, ще се предлага избор от четири бензинови двигателя за всички разновидности на Cruze – 1,4 (100 к.с./75 кВт) (на отделни пазари), 1,4 turbo (140 к.с./103 кВт), 1,6 (117 к.с./86 кВт) и 1.8 (141 к.с./104 кВт). Дизеловата гама ще включва актуалния 1.7 литров агрегат (130 к.с./ 96 кВт) и 2,0 (163 к.с./120 кВт), които ще бъдат допълнени с вариант със 110 к.с. (81 кВт) на по-малкия мотор. Последният има най-нисък разход на гориво от всички двигатели предлагани за Cruze и най-малкия въглероден отпечатък – отделяйки само 99 г CO2 на километър.

Външните огледала за обратно виждане ня Cruze помещават и нови LED мигачи. За по-високите нива на оборудване на гамата на Cruze, Chevrolet въвежда системата за безопасност Side Blind Zone Alert (предупреждение за наличие на автомобил в мъртвата зона на погледа на водача).

Версията с бензинов турбомотор (1,4 литра) на малкия SUV модел на Chevrolet, Trax, ще се предлага и във вариант с предно предаване от тази есен. Когато е с шестстепенна механична трансмисия, тази версия на Trax осигурява ускорение от нула до 100 км/ч за 9,5 секунди. Разходът на гориво в комбиниран цикъл е 6,0 л/100 км със старт-стоп система, които съотвестват на 139 г CO2 на километър. За този вариант се предлага също и възможност за поръчка с автоматична трансмисия.

Продажбените центрове на Chevrolet в Европа започнаха да предлагат усъвършенствана версия на задвижваният от двулитров дизелов двигател Malibu. Вариантът с механична трансмисия е стандартно оборудван със старт-стоп система и намален разход на гориво – 4,7л/100 км в комбиниран цикъл, с емисии на CO2 от 125 грама на километър. Другите подобрения включват камера за обратно виждане на по-високите нива на оборудване, както и авариен стоп сигнал за всички нива на оборудване, активиращ се по време на интензивно спиране в критични ситуации.