Начало Автомобили Chevrolet представя TuneIn в своите модели на CES

Chevrolet представя TuneIn в своите модели на CES

96
0

Chevrolet представя TuneIn в своите модели на изложението за електроника в Лас Вегас (CES). Бъдещите Sparkи Sonic (известен като Aveoв Европа) ще предлагат пакет от възможности в областта на инфоразвлекателните технологии с допълнение като стрийминг аудио системата TuneIn и неговата глобална мрежа от 70 000 станции. Сега Chevroletза първи път демонстрира TuneIn съвместимостта – в един електрически Spark, моделна година 2014 – на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас.

Достъпен благодарение на приложението за смартфон на ChevroletMyLinkRadio при по-високо оборудваните версии на моделите Spark и Sonic в САЩ, TuneIn ще осигури на клиентите по цял свят достъп до глобална, персонализирана инфоразвлекателна среда, контролирана чрез автомобилното радио. Това означава че клиентите, живеещи например в Чикаго, могат да се свържат с радио станция в Африка, а клиент в Южна Корея може да слуша своята любима европейска музикална станция или радиопредаване за джаз от Ню Орлиънс.

Послушахме клиентите ни по света, когато създадохме ChevroletMyLinkза SparkиSonic, и вярваме че TuneInще бъде истински хит за тези които ценят индивидуалната комуникационна свързаност и забавленията – отбелязва Кристи Ланди, директор на северноамериканския отдел на Chevrolet за малки и електрически автомбили.

TuneInе една от трите нови, базирани на приложения за смартфони технологии, които се очаква да станат достъпни по-късно през тази година за оборудваните със системата ChevroletMyLink модели. Другите са навигационната система BringGo и Siri, интелигентният асистент на Apple (за клиентите със съвместими iPhone работещи с операционна система iOS 6) който позволява изпълнение на различни функции с просто поискване.

За достъп до TuneIn чрез MyLinkRadio клиентът трябва просто да изтегли свободното приложение TuneInRadio на съвместим смартфон и да свърже телефона с MyLink като по този начин си осигури безопасна, непрекъсната комуникационна свързаност с местни, международни и интернет радиостанции. Потребителите могат да търсят на база на местоположение, жанр, име на спортен отбор, вид на радиостанцията и т.н..

За европейски пазар, оборудвани с MyLink са гамата на Cruze и Aveo; системата ще се предлага и за новия малък SUVChevroletTrax.

 

Клиентите които притежават вградено приложение BringGoза смартфон в MyLink ще имат достъп до:

  • Информация за телефони за спешни случаи като този на полицията, пожарната и най-близката болница

  • Хиляди места представляващи интерес, като най-близкия голям магазин, ресторант (по вид), сервиз и т.н.

  • Local Search чрез Google

  • Локатор „Къде съм?“

  • Информация за трафика в реално време, за пътни произшествия и затворени пътища, както и за алтернативни маршрути

  • 3-D карти

  • Възможност за изчисляване на остатъчния пробег на електричество

  • Възможност за съхраняване на карти от смартфона на потребителя, като по този начин се осигурява достъп до насочване към целта и водене от страна на навигацията, дори когато сигналът на телефона е с лошо качество.