Начало Автомобили Chevrolet разширява гамата на Cruze

Chevrolet разширява гамата на Cruze

50
0
комби,круз,Шевроле

След успеха на версиите седан и хечбек, чиито продажби надхвърлиха 1 млн. екземпляра от дебюта на модела преди три години, компанията Chevrolet пуска и вариант комби на компактния си автомобил Cruze. Тази модификация допълва семейството на автомобила и е важна за пазари като европейските, където се предпочитат практичните семейни комбита.
Предната част на комбито е идентична с тази на другите две версии, като основната разлика е отзад. С дължината си от 4675 мм универсалният модел е по-дълъг с близо 170 и 83 мм от хечбека и седана съответно.
Обемът на багажника стандартно е 500 литра и достига 1500 литра при сгънати задни седалки.
През лятото на 2012 г., когато стартират и продажбите на автомобила, цялата гама на Cruze ще претърпи лека промяна отвън и отвътре, а също така ще получи и нови двигатели. Това ще бъдат 1,7-литров турбодизел с мощност 130 к.с., модернизиран 2-литров дизелов мотор и 1,4-литров бензинов турбоагрегат. Като стандартно оборудване към тях ще се монтира система Start/Stop, а цялата гама ще отговаря на екостандарта Евро 5.
Промените в екстериора и интериора ще засегнат основно предницата на колата, както и дизайна на джантите. В салона ще бъде обновена централната конзола и ще се разшири избора от варианти на тапицериите.
В списъка със стандартно и опционално оборудване ще се появят безключов достъп и бутон за стартиране на двигателя, нова информационно-развлекателна система MyLink, разполагаща със сензорен 7-инчов монитор. Тя позволява свързване с личния смартфон и осигурява достъп до фонотеката с музика, фотогалерията, телефонната листа, видеофайлове и други запаметени в него данни, в т.ч. и навигационни приложения.
Премиерата на Chevrolet Cruze във версия комби ще се състои през март на изложението в Женева.