Начало Автомобили Chevrolet ще покаже в Женева обновения Captiva

Chevrolet ще покаже в Женева обновения Captiva

138
0
Chevrolet Trax

Chevrolet ще представи за първи път пред публика обновеното като стилистика издание на своя компактен европейски SUV-модел Captiva по време на автомобилния салон в Женева.

Обновеният дизайн на Captiva включва няколко осезаеми промени в предната и задната част на каросерията, сред които нови задни светлини с LED-елементи, многоъгълни хромирани накрайници на ауспуховите тръби и задна броня с променена форма. В предната част впечатление правят новата долна част на бронята, рестилизираната структура на предната решетка и промененото оформление на фаровете за мъгла. Впечатляващото излъчване на Captiva на пътя се подчертава допълнително и от новите 18-цолови алуминиеви колела.

По-високите нива на Captiva за новата моделна година 2013 ще се оборудват серийно със система за достъп и стартиране без ключ. Интериорът на модела ще се отличава с нови свежи разцветки и тапицерии на седалките (от естествена кожа при по-високите нива на изпълнение), както и с ново оформление на декоративните панели на арматурното табло. Климатичната инсталация с възможност за различни настройки в две зони, пакетът индиректно осветление и отопляемите задни седалки предлагат допълнителен комфорт при някои от нивата на обзавеждане.

Обновената като дизайн Captiva е типичен семеен SUV-автомобил със своите до седем различни конфигурации на седалките и множество допълнителни удобства. Chevrolet ще повдигне летвата в този клас още по-високо, представяйки през тази пролет пазарната премиера на изцяло новия модел Trax, който ще обогати изключително популярния и бързо развиващ се сегмент на малките SUV-автомобили. Trax ще се предлага във версии с предно и двойно предаване. Продажбите на модела ще стартират на определени пазари през пролетта на 2013 година

Новият малък SUV на Chevrolet се отличава със своята атлетична, вдъхновяваща стилистика, възможност за избор между три високоефективни и икономични задвижващи агрегати и динамично, активно поведение на пътя. Гамата от двигатели ще се състои от 1.4-литров бензинов турбоагрегат с максимална мощност 140 к.с. (103 кВт), 1.6-литров атмосферен бензинов агрегат и 1.7-литров турбодизелов двигател с максимална мощност 130 к.с. (96 кВт).

Всички варианти на новия модел с механични предавателни кутии ще разполагат серийно с автоматична функция старт/стоп. 1.7-литровият дизелов двигател и 1.4-литровият бензинов турбомотор ще се предлагат и с възможност за избор на шестстепенна автоматична трансмисия. Данните за разхода на гориво ще бъдат средно 4.5 л/100 км при 1.7-литровия дизелов мотор и 6.5 л/100 км при 1.4-литровия бензинов турбодвигател (с механична предавателна кутия).