Начало Автомобили Chevrolet Trax получи пет звезди за безопасност в тестовете на Euro NCAP

Chevrolet Trax получи пет звезди за безопасност в тестовете на Euro NCAP

25
0
Chevrolet Trax,краштест,тест

Новият компактен SUV на Chevrolet – Trax – получи максималните пет звезди за безопасност от независимата потребителска организация European New Car Assessment Program (Euro NCAP), която обяви последните резултати от изпитанията си. Chevrolet Trax е седмият модел на марката, който получава максимална оценка от Euro NCAP след Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu и Captiva.

Независимо, че Trax беше изпитван според новите по-строги правила на Euro NCAP от 2013 г., моделът доказа, че е един от най-сигурните автомобили в своя сегмент.

Изразителният и мускулест външен дизайн на Trax предлага високо ниво на безопасност още на пръв поглед. Безопасността е една от причините за покупка на SUV модел. Ние сме наистина горди от този петзвезден резултат, който потвърждава какво могат да очакват клиентите от нашия нов малък SUV – заяви Сюзън Дохърти, президент и управляващ директор на Chevrolet и Cadillac Европа.

Резултатите на Euro NCAP показаха, че в категорията за защита на възрастните пътници Trax постигна отличните 94%. Моделът отбеляза максимален резултат в теста за страничен удар в неподвижна преграда, осигурявайки на пътниците добра защита за всички зони на тялото. Той регистрира добри постижения във фронталния тест и в теста за защита от камшичен удар, благодарение на седалките и подлавниците с настройка, при евентуален удар отзад.

В категорията за защита на пътуващите деца, Trax получи добри оценки в тестовете със страничен удар и при мерките за обезопасяване на детско столче.

По отношение на категорията за защита на пешеходци, Euro NCAP отчете, че броните на Trax осигуряват добра защита за пешеходците във всички зони и по този начин Trax отбеляза максимален резултат.

В категорията за наличните системи за безопасност, стандартното оборудване за безопасност на Trax – като електронен контрол на стабилността и асистент ограничение на скоростта – отговори на изискванията на тестовете на Euro NCAP.

Chevrolet направи и следващата крачка към по-безопасно шофиране с въвеждането на Siri Eyes Free. Чрез наличната в Trax система за свързаност Chevrolet MyLink, клиентите със съвместим iPhone могат да насочват Siri да определен брой действия, като с това не отделят поглед от пътя и ръцете си от волана.

Chevrolet Trax вече започна да се предлага в европейските дилърства на Chevrolet, включително и в България. Моделът дава на купувачите ползите на чистокръвен SUV модел в комбинация с динамично шофиране и икономичност, характерни за по-малките автомобили. Trax предлага и максимална гъвкавост благодарение на своя модерен салон, задвижване на четирите колела при необходимост и Chevrolet MyLink – високотехнологичната система за свързаност.