Начало Автомобили Chevrolet в Женева – Corvette Stingray, Spark EV, Camaro Hot Wheels

Chevrolet в Женева – Corvette Stingray, Spark EV, Camaro Hot Wheels

83
0
Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Световната премиера на откритата версия на новия Cherolet Corvette Stingray се състоя на 83-ото автомобилно изложение в Женева заедно с първата демонстрация пред широката публика в Европа на закрития вариант Coupe.

Stingray е едно от най-прочутите имена в автомобилната история, а новото поколение на Corvette следва неотклонно тази славна традиция, демонстрирайки по-добри характеристики във всяко отношение. Сonvertible на Corvette Stingray ще съчетае същия отличен баланс от модерни технологии, вълнуващ дизайн и динамични характеристики, отличаващ вече отбелязалата световната си премиера закрита версия Сoupe. Новият модел е създаден с мисълта за върхови постижения във всяка ситуация – независимо дали става въпрос за ежедневния маршрут в града, за дълги трансконтинентални пътешествия или за щури приключения по изпълнени с предизвикателни завои отсечки.

Единствените структурни промени, предприети при откритата версия Сonvertible в сравнение със закритото Coupe се ограничават до мястото за поместване на сгъваемия покрив и промяната на позицията на точките на закрепване на предпазните колани.

Corvette Stingray е най-мощният сериен модел в историята на марката Chevrolet, разполагащ с двигател с потенциал от 450 к.с. (335 кВт) и максимум на въртящия момент в размер на 610 Нм. Това е и най-динамичният сериен модел в досегашната хронология на марката, способен да извърши ускорението от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди. И накрая, но не на последно място по важност, новият Corvette Stingray ще бъде и най-икономичния модел с името Corvette, превъзхождащ значително досегашния модел по отношение на разхода на гориво.

Европейска премиера имаше и захранваният от акумулаторни батерии модел от малкия клас Chevrolet Spark Electric Vehicle (EV). Очаква се той да постави нови стандарти по отношение на динамиката сред градските електрически автомобили. Автомобилът се задвижва с помощта на най-високотехнологичните електромотор и акумулаторна система, конструирани и произвеждани някога от General Motors. Spark EV ще развива достойните за спортен автомобил 542 Нм въртящ момент oт момента на стартирането и максимална мощност в размер на 130 к.с. (100 кВт). Ускорението от 9 до 100 км/ч е под 8,5 сек.

Обновеният Captiva също бе акцент на щанда на Chevrolet. Той е с няколко внимателно изпълнени промени в стилистиката на предната и задната част на каросерията, сред които нови задни светлини с LED-елементи, многоъгълни хромирани накрайници на ауспуховите тръби и задна броня с променена форма. В предната част впечатление правят новата долна част на бронята, рестилизираната структура на предната решетка и промененото оформление на фаровете за мъгла, подчертаващо самоуверената природа на модела. Впечатляващото излъчване на Captiva на пътя се подчертава допълнително и от новите 18-цолови алуминиеви колела.

Скоро към гамата от SUV модели на Chevrolet на Стария континент ще се прибави и новият Trax – изцяло нов малък SUV, който следва да се появи в официалните представителства на марката през тази пролет. Впечатляващият с атлетичен, вдъхновяващ дизайн и динамично поведение на пътя Trax ще предлага възможност за избор между три ефективни и икономични двигатели. Гамата от задвижващи агрегати ще се състои от 1,4-литров бензинов турбоагрегат с максимална мощност 140 к.с. (103 кВт), 1,6-литров атмосферен бензинов агрегат и 1,7-литров турбодизелов двигател с максимална мощност 130 к.с. (96 кВт). Всички варианти на новия модел с механични предавателни кутии ще разполагат серийно с автоматична функция старт/стоп. Trax ще се предлага във варианти с предно предаване (FWD) и система за задвижване на четирите колела (AWD).