Начало Автомобили Chevrolet възпламенява малкия автомобилен клас със своя Spark

Chevrolet възпламенява малкия автомобилен клас със своя Spark

40
0
Chevrolet,Chevrolet Spark

Искрата на живота, искрата на интуицията… всичко на този свят започва с една искра. Дългите и тъмни зимни нощи изпълват някои хора с боязън и униние, но за Ник Уилямс те са прекрасна възможност за възпламеняване на придружени от Spark цветни искри по улиците на европейските градове. Световноизвестният в областта на светлинните графити артист създава експресивни творби с помощта на дим и светлина, които отправят предизвикателство към сетивата и възприятията на градските жители и тяхното обкръжение.

Подобно на творбите на Уилямс, Chevrolet предизвиква традиционното разбиране за градски автомобил със своя Spark. Той е изпълнен с модерни технологии, от него блика жизнерадост, съвременен дух и функционалност, а излъчването му не отстъпва по яркост на бляскавите фойерверки в нощното небе! Малкият Chevrolet Spark е уникален градски автомобил, създаден да покорява сърцата и душите. Spark е динамичен петместен хечбек, конструиран така, че да възпламени както желанието на младите хора, които се сдобиват с първия си личен автомобил, така и жителите на големите градове със своя самоуверен дизайн и ярки цветове, достъпни цени, безопасност, икономичност и маневреност. С малките си външни габарити Spark е идеално превозно средство за активните градски жители – лесен за управление, паркиране и поддръжка, той се чувства като у дома си по улиците на модерните градове.

Уилямс използва Spark, за да завладее още веднъж градската джунгла и да остави своя отпечатък в тъмнината. Със своите цветни светещи пръчки, фенерчета и дори детски играчки той успява да внесе светлина в градските центрове в продължение на часове. Въоръжен само с една цифрова фотокамера и използвайки възможностите на удължената експозиция, Уилямс създава и запечатва завинаги светлинни очертания и форми, които по принцип изчезват със светкавичната бързина, с която се появяват на бял свят.

По същия начин, по който специалистите по пиротехника и фойерверки използват нощното небе, превръщайки го в огромно художествено платно, художниците със светлина ползват градския пейзаж, вдъхвайки живот в неодушевени предмети като автомобили и сгради – в това отношение няма никакви ограничения пред творческата енергия – отбелязва артистът.

Когато създава своите светлинни творби, Ник е облечен изцяло в черно, за да се слее напълно с околната тъмнина. Така остава напълно невидим. Всяка от снимките отнема 20 минути, през които той работи непрекъснато „в кадър”, контролирайки работата на камерата с дистанционно управление.

Когато рисувам автомобил като Chevrolet Spark, аз създавам отделни извити контури, подчертаващи ярките линии на елегантната каросерия. За да добавя по-драматичен елемент или цвят, използвам натурална светлина като тази от съзвездията в небето или допълнителни светлинни източници като автомобилните LED-светлини на спирачките, за да създам огнена атмосфера. Ако се вгледате внимателно в тъмнината на нощния град, ще останете изненадани колко различно може да стане всичко само с една малка искра — обяснява още Уилямс.