Начало Автомобили Chevrolet Volt е отличен с наградата ECOBEST 2011

Chevrolet Volt е отличен с наградата ECOBEST 2011

71
0
Chevrolet Volt

Tазгодишният приз ECOBEST бе връчен на Chevrolet Volt и неговия събрат Opel Ampera. Президентът на AUTOBEST, г-н Иля Селиктар отбеляза по случая – „Ние, членовете на AUTOBEST сме изключително горди да връчим настоящата престижна награда на тези революционни модели на GM.“

По-рано през тази година, Chevrolet Volt бе обявен за „Автомобил на годината 2011″ в Северна Америка и избран за „Зелен автомобил на годината 2011″ от журито на конкурса Global Car of the Year. Моделът Volt е на пазара в САЩ от края на 2010 година и ще бъде на разположение на клиентите в избрани представителства на марката Chevrolet в Европа от месец ноември 2011 година.

Моделът Volt се задвижва от електричество през цялото време и предлага автономен пробег от до 80 километра само на електрическа тяга без никакъв разход на гориво и с нулево ниво на емисиите. В същото време способността на Volt да продължи да се движи и след изчерпване на енергията в акумулаторите го отличава от всички други електромобили. Удълженият пробег на Volt, надхвърлящ 500 километра се дължи на модерния 1.4-литров бензинов двигател с максимална мощност 86 к.с., който задвижва бордовия електрогенератор. След изтощаване на акумулаторните батерии, двигателят с вътрешно горене се включва автоматично и чрез генератора продължава без прекъсване захранването на електрическото задвижване. В комбиниран цикъл на движение моделът Volt отделя само 27 г/км CO2 и консумира 1.2 литра бензин на 100 километра. Volt може да се използва в градски условия и при извънградско движение на дълги разстояния при всякакви климатични условия и без никакви компромиси.

Новият модел Aveo е вторият представител на марката Chevrolet, който ще се състезава за титлата AUTOBEST 2012. Избраният от журито победител сред петте финалиста в тазгодишното издание на конкурса ще бъде обявен на 15 декември 2011 година.