Начало Автомобилни новини Chevrolet Volt хит ма изложението за енергийна ефективност и възобновяема енергия...

Chevrolet Volt хит ма изложението за енергийна ефективност и възобновяема енергия в София

44
0
Chevrolet,Volt

Първият в света електрически автомобил с удължен пробег – Chevrolet Volt, е част от американския павилион на международното регионално изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия, което се провежда в София за осми път. Автомобилът ще бъде изложен до 30 март в международния изложбен център.

Американският посланик в България, н.пр. Джеймс Уорлик и официални лица посетиха щанда на Chevrolet, а Volt се превърна в един от най-интересните и желанни експонати по време на първия ден от изложението.

В следобедната част на деня, Андрю Хигинс – изпълнителен директор на Chevrolet Central and Eastern Europe, представи Chevrolet Volt и стратегията за развитие на GM и Chevrolet в областта на енергийно ефективните технологии. Презентацията бе част от семинара за възобновяема енергия и енергийна ефективност, организиран от американското посолство в София и американската търговска камара – AmCham.

Според новата Пътна карта на енергийния сектор бъдещето вече принадлежи на възобновяемите енергийни източници, които след 20-30 години ще завоюват 100% дял от енергийния микс. Chevrolet е един от автомобилните прозиводители, които активно работят за устойчивата мобилност като част от инициативите за енергийна ефективност.