Начало Автомобили Chevrolet Volt с над 100 млн. мили на изцяло електрическо задвижване в...

Chevrolet Volt с над 100 млн. мили на изцяло електрическо задвижване в САЩ

79
0
Chevrolet Volt,голф,Шевроле

Собствениците на Chevrolet Volt в САЩ за изминали сумарно над 100 милиона мили (приблизително 160 милиона км) от пускането на автомобила в продажба преди две години. Средният притежател на Volt пътува в над 65% от времето с чисто електрическо задвижване, за каквото е създаден автомобилът, използвайки задвижвания от бензинов двигател генератор само при по-дълги пътувания.

При редовно зареждане, притежателите на Volt изминават приблизително 1448 км в рамките на около месец и половина между зарежданията с бензин. Много от тях обаче надхвърлят тази средна стойност.

С всеки изминат километър с електрическо задвижване, водачите на Volt връщат поредната част от своята инвестиция. На базата на изчисленията на Американската агенция за защита на околната среда и съпоставено със средностатистическия нов автомобил продаден в САЩ, притежателите на Volt спестяват около 1,370 долара годишно от разходи за гориво. Това е и втора поредна година в която Volt оглавява класациите за задоволство на водещите организации за анализ на потребителското настроение в САЩ.

За типичния водач, средните стойности на спестяване при Volt са равностойни на:

– девет седмици покупки в магазина за хранителни стоки при средно 151 долара на седмица разходи;

– 228 измивания на автомобила при цена от 6 долара на измиване;

– 137 билета за кино при цена от 10 долара за билет.

Спестеното гориво е 19,7 милиона литра.

Chevrolet Volt се предлага също и на най-големите европейски автомобилни пазари и спечели престижната награда Европейски автомобил на годината през март 2012 г. В рамките на първите 80 км Volt може да се движи с изцяло електрическо захранване и без да отделя емисии, използвайки пълния заряд съхранен в литиево-йонната батерия с капацитет от 16.50 кВтч. Когато нивото на заряда достигне определено минимално ниво, се активира задвижван от бензинов двигател електрически генератор, който удължава пробега с още 500 километра при пълен резервоар.