Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чилтън потвърден от Маруся за 2013 г.

Чилтън потвърден от Маруся за 2013 г.

62
0
Макс Чилтън

Макс Чилтън очаквано бе потвърден от тима на Маруся и ще кара за отбора през сезон 2013 г. във Формула 1. 21-годишният пилот ще е дебютант в Гран при и ще е съотборник на германеца Тимо Глок.

Трудно е да изразя с думи какво чувствам днес – заяви Чилтън. – Имам голям късмет, че изкарах последните шест надпревари с екипа на Маруся като резервен пилот, което означава, че вече съм напред с материала – познавам хората, културата, системите, колата за 2012 г.

Чилтън ще е четвъртият британски пилот на грида догодина – заедно с Дженсън Бътън, Люис Хамилтън и Пол ди Реста. Той бе обявен за трети състезател на Маруся през октомври преди Гран при на Япония след впечатляващо представяне с екипа Маруся Карлин в GP2.

Кариерата му до момента преминава през обичайните стъпки – картинг, малки формули, докато се стигне до F1. В GP2 Чилтън изкара три сезона.

Радваме се, че приветстваме Макс като титуляр в Маруся за 2013 г. – коментира шефът на тима Джон Буут. – Доста време преценявахме представянето му през 2012-а и следяхме прогреса му като цяло. Почувствахме достатъчна увереност във възможностите и потенциала му, за да му поверим ролята на резервен пилот. От тогава досега напредъкът му бе много бърз във всички аспекти.