Начало Moto News Чой втори след битка до последно

Чой втори след битка до последно

37
0
Мартин Чой

Мартин Чой с BMW започна с второ място защитата на европейската си титла по мотоциклетизъм в клас SST 1000. Асът на Globul Racing Team беше на косъм от победата в I кръг на шампионата „Алпе Адрия” след свирепа битка от началото до края с чеха Михал Фила и французина Гуен Габиани.

На пистата „Словакияринг” днес Чой и двамата му основни конкуренти размениха общо над 10 пъти водачеството. Накрая Мартин финишира втори, на половин секунда зад Фила и също на толкова пред Габиани.

„Въпреки че можеше и да спечеля, като първо състезание съм доволен, особено с оглед на проблемите от вчера”, заяви Мартин след награждаването, по време на което получи купа и традиционното шампанско.

В събота Мартин падна по време на сутрешната квалификация и получи няколко контузии. Успя обаче да участва в следобедната и даде 3-то време, което му позволи да стартира от първа редица.

В квалификациите проблеми имаше и за съотборника на Чой – Михаил Иванов, който също падна и счупи дясната си ръка. Вторият от общо 9-те кръга на шампионата „Алпе Адрия” ще е на 12-13 май в Бърно (Чех).