Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Човек от екипа на Мерцедес е с COVID-19

Човек от екипа на Мерцедес е с COVID-19

1611
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Човек от екипа на Мерцедес е с положителен резултат на PCR тест за COVID-19. От отбора са отказали да разкрият за кого става дума, но по информация на BBC са уточнили, че не става дума за някой от пилотите им – Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Говорител на тима е допълнил, че към въпроса се подхожда според протоколите на ФИА, по които се работи от началото на сезон 2020. Взимат се необходимите мерки, за да протече уикендът за Гран при на Айфел нормално за екипа.

„Молим за вашето разбиране и няма да даваме допълнителни подробности“, каза още говорителят на Мерцедес.

Сезон 2020 във Формула 1 се забави с повече от три месеца заради пандемията от коронавирус. Още преди началото на уикенда за Гран при на Австралия в Мелбърн бе установено, че един от членовете на екипа на Макларън е с COVID-19 и всичко бе отменено. Надпреварите започнаха в началото на юли при специално подготвени и съгласувани с всички страни протоколи за безопасност.

ФИА ежеседмично оповестява резултатите от направените тестове и до момента положителните са съвсем малко. Днешният случай е едва трети в самите отбори – след човека от Макларън и Серхио Перес (Рейсинг Пойнт).