Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Макларън няма да участва в Гран при на Австралия

Официално: Макларън няма да участва в Гран при на Австралия

5397
0
Макларън, Ландо Норис
снимка: Макларън

Екипът на Макларън обяви официално, че няма да участва в Гран при на Австралия. Причината е, че член на тима е дал положителна проба при тест за коронавируса COVID-19.

„Макларън Рейсинг потвърди в Мелбърн, че се оттегля от Гран при на Австралия за сезон 2020 от Формула 1 вследствие положителния тест за коронавирус на един от членовете на екипа“, се казва в съобщението.

„Човекът от тима бе изследван и се изолира в момента, в който прояви симптоми. Сега ще бъде лекуван на място. Отборът бе подготвен за подобен сценарий и ще подкрепи служителя си, който влиза в карантинен период. Екипът съдейства на местните власти, за да подпомогне техните разследвания и анализи.”

В изявлението се казва още, че изпълнителният директор на тима Зак Браун и спортният директор Андреас Зайдъл са информирали шефовете на F1 и ФИА за решението. А то е взето на базата на грижите за здравето не само на служителите на Макларън и техните партньори. Но също и на техните съперници, феновете и заинтересованите страни в спорта.

В същото време бе обявено, че 4-имата служители от тима на Хаас, които бяха изследвани, са с отрицателни проби за COVID-19.

Във връзка с коронавируса, Себастиан Фетел заяви, че пилотите може „да дръпнат ръчната спирачка“ и да не карат, ако ситуацията се влоши.