Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чудесен старт за Бътън, Барикело вини трафика

Чудесен старт за Бътън, Барикело вини трафика

26
0

Много доволен от представянето си в квалификацията бе Дженсън Бътън, след като днес взе първата позиция за Гран при на Австралия. 26-годишният англичанин, който все още няма победа след повече от 100 старта във Формула 1, призна, че променливите условия са повлияли на изхода от официалната тренировка. Въпреки това обаче бе щастлив от постижението си.

– Целият ден бе доста объркан. Ние нямахме достатъчно темпо в началото, борех се за достатъчно прилепяне, така че спечелването на пола е фантастично. Това показва, че като останем концентрирани и внимаваме можем да успеем – коментира Бътън.

Пилотът (на снимката с тийм мениджъра Алистър Гибсън) допълни, че Хонда са свършили перфектна работа през последните седмици и това е най-добрият начин да им се отблагодари.

Но все пак това не е крайният резултат, а един чудесен старт – каза той.

Прекрасното настроение на Бътън бе в ярък контраст с това на съотборника му Рубенс Барикело. Бразилецът обвини изцяло трафика за провала си в квалификацията. Той изчака последните минути на първата част, за да излезе и да направи бърза обиколка, но попадна зад твърде бавния Юичи Иде (на втората снимка).

Пистата бе много мръсна и затова взехме решение да изчакаме толкова много. Това според мен не беше проблем. Трябваше да намаля в единия си тур и температурата на гумите падна, а в следващата обиколка пак попаднах в трафик. А колата е добра, Дженсън го показа – заяви Барикело.

Бразилецът не успява да се справи до този момент и призна, че вероятно трябва да търси нов подход към квалификациите.

Шефът на екипа на Хонда Ник Фрай отбеляза, че разочарование има, но не трябва да се забравя, че това е едва третият състезателен уикенд от началото на сезона. Ако обаче и в средата на годината са в същата ситуация, отборът ще има сериозни причини да се тревожи, допълни той.