Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чувствам се силен и започвам на чисто, закани се Розберг

Чувствам се силен и започвам на чисто, закани се Розберг

61
0

Нико Розберг заяви, че се чувства силен и предстоящата Гран при на Белгия е нова страница за него този сезон и не гледа назад. Пилотът на Мерцедес стартира страхотно сезона и видеше с 43 точки пред съотборника си Хамилтън до 5-ия кръг, но след това нещата се обърнаха в полза на британеца, който понастоящем води с 19 т.

„За мен всичко започва на чисто в този етап, заяви германецът. – Случилото се досега е в миналото. Нямам търпение да седна в колата, да натисна газта и да извлека максималното от идните състезания. Белгия е страхотно място за старт след почивката. Пистата е толкова невероятна – предлага много предизвикателства и откачено време. Който и пилот да попитате, ще ви каже, че обожава да кара тук.

Ако погледнем назад през годините, ще видим, че тук са ставали невероятни битки – изпреварването на Мика Хакинен спрямо Шумахер на правата Кемъл, например. Историята прави тази писта още по-специална и с удоволствие бих добавил името си към списъка с победители на нея. Чувствам се силен, знам, че съм в най-добрата кола и нямам търпение да изляза на трасето. Ще видим какво ще стане.“