Начало Автомобили Citroën показа C-Aircross Concept

Citroën показа C-Aircross Concept

67
0

Citroën показа един дързък концептуален автомобил – новата интерпретация на марката за компактен SUV, наречена C-Aircross Concept.

Автомобилът се отличава със своя характер, изпълнен със сила, оригиналност и свежест. Модерният му силует предлага широки релефни форми, контрастиращи със силни и прецизни цветни графични елементи.

Отварящите се в противоположни посоки врати на Citroën C-Aircross Concept разкриват просторно купе. Пространството е голямо, с широки седалки и забележителна осветеност благодарение на панорамния покрив. В интериора се откриват основите на програма Citroën Advanced Comfort®.

„Концептуалният автомобил C-Aircross оповестява продължаването на продуктовата офанзива на Citroën. Повтаряйки характера на новия C3, той е израз на една различна визия на компактните SUV, изпълнена с увереност и дързост. Този концептуален автомобил напълно въплъщава амбициите на програмата Citroën Advanced Comfort®”, заяви главният изпълнителен директор на Citroën Линда Джаксън.

Екипът на STYLE Citroën успя да съчетае всички характеристики на един SUV в компактни размери: колата е с дължина 4,15 м, ширина 1,74 м и височина 1,63м).

Колата е оборудвана с Human-Machine интерфейс. Шофьорът и пътникът до него са в състояние да контролират всички основни функции в автомобила чрез 12-инчов тъчскрийн. В системата е включена още Citroën Connect Nav – триизмерната навигационна система на бранда с гласово разпознаване. Пътуващите могат да избират каква музика да слушат или кой филм да изгледат. В зависимост от желанията са налични различни екранни конфигурации – 1/3 – 2/3, 2/3 – 1/3 или цял екран.

За да окуражи обмена на информация и общуването, Citroën C-Aircross Concept дава възможност на пътниците автоматично да синхронизират всички свои електронни устройства чрез Mirror Screen. Налична е още онборд HD камерата ConnectedCAM Citroën, която се появи за първи път в новия C3. Предварително инсталирано е и приложението „Share with U”. Новата услуга позволява на пътуващите в колата да обменят медия файлове (игри, музика, видео).

За истински акустичен комфорт подглавниците са с вградени говорители и микрофони.

Citroën C-Aircross Concept е удобен както за града, така и извън пътищата. Колата е с вградена система Grip Control с пет режима:

– STANDARD – за нормални пътни условия (основни пътища, магистрали и градски улици);

– SAND – за намаляване на риска от засядане в пясък или на мека настилка;

– OFF-ROAD – за оптимално сцепление на хлъзгави настилки (кал, мокра трева или мръсни пътища);

– SNOW – за оптимално сцепление на заснежени настилки;

– ESP OFF – този режим позволява на шофьора да деактивира ESP (работи до 50 км/ч).