Начало Автомобили Citroen C4 Cactus с награда за кросоувър на 2014 Next Green Car...

Citroen C4 Cactus с награда за кросоувър на 2014 Next Green Car Awards

34
0

Само два месеца след представянето си във Великобритания Citroen C4 Cactus спечели награда в категория кросоувър на 2014 Next Green Car Awards. Автомобилът се пребори с конкуренти като Kia Soul EV, Skoda Yeti, Nissan Qashqai.

Създаден, за да намали режийните разходи в рамките на жизнения си цикъл, C4 Cactus е с олекотен дизайн, Airbump технология, забележителна икономия на гориво и въглеродни емисии от само 82 г/км с двигател BlueHDi 100.

Журито на конкурса заключи, че с отличителния си външен вид Citroen C4 Cactus не може да остане незабелязан, както и че е истинско удоволствие за управление.

– Радваме се, че новият Citroen C4 Cactus оглави кросоувър класацията в тазгодишните Next Green Car Awards – коментира комуникационният директор на Citroen UK Джеймс Парфет. – В този автомобил е въплътена новата ни дизайнерска философия, той е с отличителен външен вид, с последните user-friendly технологии и намалени режийни разходи. Гордеем се с тази кола и за нас е чест, че журито на конкурса призна постиженията ни с тази престижна награда.