Начало Автомобили Citroen C4 Cactus получи наградата „2015 World Car Design of the Year”

Citroen C4 Cactus получи наградата „2015 World Car Design of the Year”

38
0

Citroen C4 Cactus получи наградата „2015 World Car Design of the Year”. Призът се присъжда от журито на „World Car Of The Year” и се дава на автомобила, отличил се през годината със своя дизайн, разчупващ установените стереотипи и предлагащ дързък, иновативен стил. C4 Cactus с оптимистичния си дизайн, едновременно естетичен и функционален, събра по-голямата част от гласовете. Това международно признание отдава заслуженото на креативността и  дързостта на дизайна при Citroen.

Честта да получи наградата се падна на Александър Малвал, директор на стила в Citroen. C4 Cactus е дързък автомобил с уникална индивидуалност, едновременно готин и оптимистичен и предлага невероятна алтернатива на традиционните седани. Амбициите на C4 Cactus са да съчетае по перфектен начин естетика с практичност. Дизайнът му предлага изчистени и гладки повърхности, освежени от уникални графични елементи, всеки от които има някаква собствена функция, като например Airbump® или светлинния подпис.

Citroen C4 Cactus записва името си в престижния списък на наградените през последните години, наред с модели като BMW i3, Jaguar F-Type, Range Rover Evoque, Aston Martin Rapide. За Citroen това не е първата такава награда. От момента на създаването на „World Car Of The Year” преди 11 години, Citroen вече е печелил наградата за дизайн с C4 Coupé през 2006 г. и 4 пъти е бил сред финалистите, което само по себе си е безспорно отличие за стила на марката.

“Тази престижна награда е признание за цялата дързост и креативнст на марката Citroen. Ако Citroen C4 Cactus не прилича на никой друг автомобил, това е именно защото той е с марка Citroen, а дизайнът на Citroen е различен и уникален. Той е невероятно изражение на идентичността на нашата марка”, заяви генералният директор на Citroen Линда Джаксън.

Тази голяма награда допълва колекцията от международни отличия, получени от C4 Cactus от момента на лансирането му: повече от 30 на брой. Признание на професионалистите, което се допълва от признанието на публиката, понеже вече повече от 60 000 клиента в Европа са поръчали C4 Cactus и не крият ентусиазма си по адрес на този автомобил.