Начало Автомобили Citroen C4 Cactus – истинска алтернатива на компактните хечбек

Citroen C4 Cactus – истинска алтернатива на компактните хечбек

298
0
Citroen C4 Cactus

Новият Citroen C4 Cactus е автомобил, който предлага истинска алтернатива на компактните хечбек. Във висококонкурентния сегмент С този модел се отличава с уникален дизайн, съчетаващ функционалност и атрактивност. Френската компания си е поставила за цел да обедини вида на колата, комфорта и полезните технологии в един отговарящ на изискванията на потребителите модел, но с контролиран бюджет и разходи.

Ето защо Citroen избира нов подход и дава повече стойност на това, което е от значение за клиента. Усвоява технологичните иновации и работи в посока подобряване на дизайн, комфорт, лесна употреба и намалени експлоатационни разходи. Благодарение на оптимизираната платформа и двигатели последно поколение Ситроен успява да намали теглото на новия модел с 200 кг (в сравнение с CITROËN C4). Резултатът е съчетание на удоволствие при управление с намалена консумация на въглероден двуокис и гориво (само 82гр CO2/kм или 3,1 l/100 kм за версия дизел и по-малко от 100гр CO2/km при версия бензин).

Уникалният стил на Citroen C4 Cactus е запомнящ се и лесен за разпознаване, както при автомобилите, които оставят следа в историята на своето време. Той се отличава с изчистени, гладки и плавни линии, в които няма следа от агресия; широка задна странична част и широк покрив; технологична светлинна индивидуалност с дневни LED светлини и фарове интегрирани в Airbump; визуализиране на елементите, подчертаващи различните функции.

Първа стъпка за увеличаване на комфорта е освобождаване на повече пространство за водача и пътниците. Така интериорът е по-гостоприемен и приятен. Ниското табло с хоризонтални линии предлага повече пространство на пасажера отпред, както и просторно, леснодостъпно отделение за подреждане на предмети. Този резултат се получава с възприетия 100% дигитален интерфейс и с оптимизираната архитектура на поста за управление. Широките предни седалки са създадени със същия архитектурен подход: в духа на диван за повече комфорт и лесно общуване. Пространството за коленете на пътниците отзад е подобно на това в Citroen C4. При еднакво междуосие Citroen C4 Cactus успява да осигури същия простор в купето въпреки по-компактните си външни размери (дължина 4,16м за по-лесно управление и маневреност в града). Освен това багажникът е голям, 358 литра.

Втора стъпка за увеличаване на комфорта е създаването на спокойна и в същото време елегантна атмосфера на борда. Изчистеният вътрешен дизайн подчертава стила на купето. Темата пътуване е подсказана чрез елементи заимствани от света на пътешествията.

Подобно на офертите за мобилни телефони, Citroen предлага на клиентите на Citroen C4 Cactus решение за изплащане под форма на месечни вноски или според изминатите километри (според страните). Тази единствена на пазара оферта покрива всички разходи по време на договора, с изключение на горивото: финансиране, застраховка и поддръжка. За фиксирана месечна сума клиентът има възможност да избере нивото на оборудване на автомобила (оборудване, моторизация.) и нивото сервиз, от който реално ще има нужда без да надвишава бюджета си (тип застраховка, пакет с всичко включено или в зависимост от изминатите километри). Общите експлоатационни разходи на колата са намалени с 20% в сравнение с други автомобили от същия сегмент.