Начало Автомобили Citroen DS3 Cabrio – удоволствие във всеки момент

Citroen DS3 Cabrio – удоволствие във всеки момент

205
0
Cabrio,Citroen,DS3

Няколко дни преди началото на автомобилния салон, CITROËN продължава да твори историята на DS линията, като показва един нов силует : DS3 Cabrio. Интелигентната му архитектура позволява да се възползвате и от най-малкия слънчев лъч, като се освободите от неудобствата на традиционните кабриолети. DS3 Cabrio е преди всичко удоволствие във всеки момент. 

За двете години присъствие на пазара, DS3 се ползва с безспорен търговски успех и повече от 180 000 продадени автомобила. Развивайки концепцията за персонализация, с многобройните варианти на покрив, версиите Racing, Ultra Prestige и Just Mat, DS3 е неизменна и важна част от успеха на DS линията, от която са регистрирани вече над 250 000 продажби. 

DS3 Cabrio е истински DS3, носещ всички елементи на успеха: отличителен стил, финес в най-дребните детайли и усещане за шофирането още от първото завъртане на колелата. 

DS3 Cabrio е и избор на модерно техническо решение. Неговият отварящ се се покрив е още едно допълнение в богатата палитра от възможности за персонализация с предлаганите три цвята на покрива : черен, син и с монограм DS. DS3 Cabrio наследява и изискаността на линията DS : той изпъква със задните си фарове, с иновативния 3D ефект и с новата механика на отваряне на капака на багажника.

Демонстрирайки качества неприсъщи за неговия сегмент, DS3 Cabrio внася нова мода в света на кабриолетите :

– покрив, който задвижван електрически при скорост до 120 км/ч

– единственият автомобил с 5 истински места в сегмента

– най-големият багажник в сегмента

Произведен в завода в Поаси, Франция, DS3 Cabrio ще се продава от началото на 2013 година и ще разполага, още при лансирането си, с двигател, изпускащ само 99 г CO2/км. 

Наследство от DS3 : уникален стил

DS3 Cabrio носи силната индивидуалност на модела. Със своите 3,95 м дължина, 1,71 м широчина и 1,46 м височина, той запазва компактни размери, които загатват за пъргавина и динамичност. Всички отличителни черти на стила са тук : покривът, в цвят различен от купето, който като че ли е отделен от него, колонката, във форма на перка на акула, която придава динамика на линията, дневните LED светлини отпред. Архитектурата на DS3 Cabrio запазва елементите на стила и приема плата за нова форма на персонализация : уникалните цветове и мотиви подчертават неповторимия характер на автомобила. Още по-шикозен, DS3 Cabrio разполага с покрив от плат, с възможности за персонализация и задни 3D LED светлини невиждани досега и с елегантни хромирани елементи на задния капак. 

Силно персонализиран автомобил

Безброй възможности за персонализация : покрив, каросерия, черупки на огледалата, колела  – многобройни зони за персонализиране на екстериора.

Urban Tribe, Onde, Perle, Zèbre, Map, Plane, Co Design, Flavio, Flower и Graphic Art : не по-малко от 10 персонализации на покрива, които вече се предлагат за автомобила. С DS3 Cabrio вече и свалящият се покрив става силен елемент за индивидуализиране на автомобила.

DS3 Cabrio разполага с 3 цвята на плата : noir, син Infini и с монограм DS.

Декоративните елементи на бордното табло, лайсните около аераторите и скоростния лост хармонично се сливат с цветовете на каросерията и плата на покрива. Налични са шест комбинации от декоративни елементи: сив, блестящ черен, бял, Carbotech, син Infini и сив Moondust. 

По подобие на най-големите модни къщи, символът DS, синоним на финес и елегантност присъства и като монограм върху тъканта на покрива на DS3 Cabrio. Дискретния мотив контрастира върху плат с цвят сив Moondust. 

В съответствие с външните линии, атмосферата в интериора на DS3 Cabrio е дискретна. Всеки детайл има своето важно предназначение:

– конзолата на тавана, където се намират командите за управление на покрива, има също и комфортно, бяло LED осветление;

– уредите на бордното табло и на автоматичния климатик се съчетават с комфортното осветление и също са в бял цвят;

– добавката на плат в тапицериите на интериора има също и акустична роля, да повиши комфорта, който властва в интериора на DS3 Cabrio ;

– тапицериите е в невиждани досега цветове, като кожата в цвят bleu Granit, а плата Akinen се предлага във версии Mistral, кафяв Chic и син Infini. 

Инженерите на CITROËN са успели да придадат на DS3 Cabrio твърдост, сравнима с тази на традиционен автомобил. Добавени са усилващи структурата елементи около пространството на багажника.

Взаимствайки техническата база на лекия автомобил (структурни елементи, окачване) той успява да запази пътното поведение, като предлага владеене на пътя и сигурност на много високо ниво.

DS3 Cabrio « приближава » шофьора към пътя, за да може да влизате в завои и виражи с лекота. 

Архитектура, която променя концепцията на кабриолета

DS3 Cabrio е създаден така, че да предлага на пътниците си удоволствие без компромиси, във всеки момент.

Вече нямате никаква пречка да се възползвате и от най-малкия слънчев лъч :

Пълното затваряне на покрива отнема само 16 секунди и тази операция е възможна при скорост до 120 км/ч.

Отварянето и затварянето на покрива се управляват от конзолата на тавана. Управлението позволява да отворите покрива в три положение : средно, хоризонтално отваряне и пълно отваряне. Дори при хоризонталното отваряне, пътниците отзад имат пълна визия нагоре.

– На акустиката е обърнато специално внимание, с избора на висококачествени материи, които осигуряват акустична изолация за пример (сравнима с тази на затворен автомобил).

– Архитектурата пази също и обитаемото пространство, което предлага 5 истински места и обем на багажника, най-голям в категорията (245 л). Дори задната седалка е делима 2/3-1/3, за да отговори на вашите нужди в ежедневието. Капака на багажника има изключително оригинална кинематика, която му позволява пълно отваряне, каквото и да е пространството отзад (особено при паркиране срещу стена).

– Работата по аеродинамиката е позволила да се достигне SCx от 0,69m2, идентичен с този на DS3. Този резултат позволява също и да бъде запазено ниско ниво на емисиите на CO2.