Начало Автомобили Citroen E – Mehari Courrèges – олицетворение на свободния френски дух

Citroen E – Mehari Courrèges – олицетворение на свободния френски дух

101
0

Citroën показа концептуалния автомобил E – Mehari дизайн Courrèges по време на автомобилното изложение в Женева. Той е резултат от сътрудничество, обединяващо две марки, които непрекъснато са правили революция във времето си в съответните си индустриални области и са представлявали творчеството „по френски”.

Моделът се основава на Citroen E – Mehari, който бе показан през декември 2015 г. Той е кабриолет с 4 места, 100% електрически, забавен и модерен, внимателен към околната среда, олицетворява перфектно ценностите на творчество, свобода и оптимизъм, изповядвани от марката в продължение на почти 100 години. Ценности, споделяни от модна къща Courrèges , която също винаги е показвала много оптимистичен стил пресъздаден чрез иновативни и модерни продукти. Модна къща Courrèges, която прави революция в модата на 60-те и 70-те години и марката Citroën с легендарния си Mehari стартирал през 1968 г., споделят ценностите свобода, младост и творчество. Две емблематични марки изобретени от мечтатели със свободен дух.

Осъзнавайки общото в духа, който цари в двете марки, съвсем естествено Citroën е предложил на модна къща Courrèges да създаде дизайна на модел E – Mehari за да го направи изключителен и ярък. Автомобил в новата тенденция, игрив и електрически: очевидно дизайнерско решение като се има предвид историята на тази емблематична марка. Предложение, на което двамата съпредседателите Жак Бунжер и Фредерик Торлотен, „твърдо вярващи във взаимодействието в творческата вселена” са отговорили положително, като мобилизират техния дизайнерски офис, за да ръководи развитието на концептуалния автомобил в сътрудничество с дизайн центъра на Citroën.

Citroen E – Mehari притежава силна индивидуалност. Автомобилният бранд е дал свобода на модна къща Courrèges да интерпретира по собствен начин E – Mehari.

Citroen E – Mehari Courrèges запазва мотива на вратите на E – Mehari с дъги напомнящи извивките на първичния автомобил Mehari и е проектиран в атрактивна бяла премяна. Бялото елегантно облича каросерията и четирите колела на Citroen E – Mehari Courrèges. Само един ярко оранжев контур служи за контраст. Той е съвсем прозрачен при джантите и подчертава като дъга рисунъка на централната рамка. Задната рамка липсва и на нейно място има два странични ремъка, с което се освобождава още пространство.

В купето, в търсене на абсолютен комфорт и неповторимост, с луксозна бяла кожа са облечени вратите от вътрешната страна, панела на бордното табло и задната седалка изработена нарочно в архитектурни квадратни форми. Специфичният оранжев нюанс на концептуалния автомобил също носи нотка на веселие в купето с ярко оранжев винилов кант, който обточва цялата ширина на панела на бордното табло и аераторите с характерни форми. Дръжките на вратите са също в два тона бяло/оранжево, а воланът е с една конзола и за първи път едноцветен, подът е облечен в кожа и е с бели постелки.

В допълнение към харизматичния стил, практичните страни и забавни аспекти на Citroen E -Mehari са запазени. С подвижен таван и с 4 реални места с повдигнати седалки, Citroen E – Mehari Courrèges е оборудван с фиксиран покрив от матиран плексиглас с имитация на скреж предлагащ на пътниците широк поглед навън. Подвижна преграда осигурява достъп до зоната на багажника с изключителна модна линия с 3 модела в бяла кожа и кантове от ярко оранжев винил в пълна хармония с автомобила.

Концептуалният автомобил Citroen E – Mehari Courrèges е с изцяло електрическо задвижване. Той е с акумулатори LMP® (Lithium Métal Polymère), позволяващи да се движи с максимална скорост от 110 км/ч, с автономност от 200 км в градски условия. Те се зареждат напълно за 8 часа при 16А на специални зареждащи колонки (домашни или обществени терминали тип Autolib) или за 13 часа на домашни контакти при 10А.

Подходящ за офроуд шофиране с по-висок клиренс, дръзкият Citroen E – Mehari Courrèges е в крак с тенденциите. Неговата универсалност и грижлив дизайн го прави идеален модел за движение в кварталите на градовете и в най-модерните курорти.

„Концептуалният автомобил Citroen E – Mehari Courrèges е забавна кола, „свободен електрон”, който напълно повтаря духа на Mehari от 1968 г. Ние представяме нашите умения в  автомобилостроенето, а Courrèges – собствената си интерпретация за да го превърне в изключителен моден автомобил”, заяви Линда Джаксън, генерален директор на Citroën.